Home / Algemeen / Langelaar (De Dijk): “Het wordt een zware job voor Van der Zee”

Langelaar (De Dijk): “Het wordt een zware job voor Van der Zee”

Het werd door sommige clubs aangekondigd als D-Day, maar de vergadering tussen de KNVB en de topamateurs gisteravond (woensdag) in Zeist heeft volgens De Dijk-voorzitter Ton Langelaar weinig antwoorden opgeleverd. Alleen de instroom van extra beloftenteams werd terug naar de tekentafel gestuurd.

“Iedereen had vuurwerk verwacht en dat viel eigenlijk wel tegen. Het was een hele rustige en korte bijeenkomst”, zegt Langelaar. “De kaarten leken vooraf al geschud. Dat er geen draagvlak was bij de clubs voor het compromis-voorstel van de KNVB was wel duidelijk.” Van emotie was volgens hem nauwelijks sprake in de zaal. “Directeur Jan Dirk van der Zee gaf iedereen keurig het woord. Het is jammer dat ik er deze avond niets mee ben opgeschoten. Het competitieprogramma is ook niet bekend gemaakt.” Dat gebeurt maandag.

De KNVB liet weten dat er de komende twee jaar geen nieuwe beloftenteams zullen worden toegelaten in de piramide. Dat was een onderdeel van het compromis-voorstel van de KNVB. “Waar veel clubs aan voorbij gaan is dat doordat het compromis-voorstel van tafel is er ook punten zullen sneuvelen waar we als clubs voorstander van waren”, stelt Langelaar. “Neem bijvoorbeeld het versoepelen van de licentie-eisen. Die komen nu ook te vervallen. Ik denk dat veel clubs daar niet aan gedacht hebben. In mijn opinie gaat iedereen daar aan voorbij.”

Tijdens de vergadering werd zelfs de voetbalpiramide ter discussie gesteld en ook de rol van de ledenraad (gekozen door de clubs) lijkt ineens niet meer heilig te zijn. Langelaar: “Het zal een zware job worden voor Van der Zee.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend