Home / Algemeen / Lars Keppel langer door bij Purmersteijn (zaterdag)

Lars Keppel langer door bij Purmersteijn (zaterdag)

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn staat ook volgend seizoen onder leiding van Lars Keppel. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, heeft zijn contract met één jaar verlengd.

Er waren voor hem genoeg redenen om er een tweede jaar aan vast te plakken. De belangrijkste: Purmersteijn gaat steeds beter om met de zaterdagselectie. “De ambitie spreekt mij aan. We gaan de groep optimaliseren en iets meer structuur erin brengen”, zegt Keppel. “Het is begonnen als een vriendenteam van zes/zeven jongens, maar sommige jongens groeien uit het niveau. Waar kies je dan voor: de basis handhaven of je selectie verbeteren? Wij kiezen ervoor om door te selecteren en de groep stabieler te maken, zonder de club uit het oog te verliezen.”

Na het kampioenschap in het debuutseizoen staat de promovendus nu op een verdienstelijke derde plek in de zaterdag derde klasse A. De Purmerenders hebben bovendien minder verliespunten dan koploper HBOK en nummer twee Castricum. Daarmee lijkt het doel van de club, om zo snel mogelijk naar de tweede klasse te gaan, bijna bereikt. “Qua ambities moeten we ook proberen in de tweede klasse voor een periodetitel te gaan.”

Of dat reëel is, durft Keppel niet te zeggen. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer (‘bevalt heel goed’), weet immers nog niet hoe de groep er volgend seizoen eruit ziet. “Ik denk dat we hier en daar wel wat moeten renoveren. Dan praat je over vier of vijf mutaties. We hebben dit seizoen ook te maken gehad met drie zware blessures. Al denk ik dat we met het grote deel van deze selectie prima meekunnen in de tweede klasse.”

Foto: Jeroen Hijlkema