Lars Middelwijk van Ajax amateurs naar DOVO

Lars Middelwijk gaat de Ajax amateurs aan het eind van het seizoen verlaten. Na vier jaar bij de Amsterdammers vertrekt de vleugelvedediger naar zaterdag derdedivisionist DOVO in Veenendaal.

“DOVO speelt in de derde divisie en heeft de ambitie om in de Tweede Divisie te spelen. Ik was na vier jaar toe aan iets nieuws en DOVO is een mooie club. Een club met veel supporters langs de lijn elk weekend. Toch blijft het wel allemaal spannend om een stap hogerop te maken.”

Middelwijk begon met voetballen bij JSV Nieuwegein waarna hij uitkwam voor FC Utrecht, Sparta, DSHC, Sparta Nijkerk en Ajax. Nu kiest de verdediger voor zijn sportieve carrière om een stapje hogerop te gaan bij DOVO.

Ambities om het betaald voetbal te halen heeft Middelwijk niet meet. ‘’Mijn ambities blijven om het hoogst haalbare uit mijn carrière te halen. Ik denk dat de tweede of derde divisie dat is. Ik ben inmiddels ook al 26 jaar dus het profvoetbal heb ik wel een beetje uit mijn hoofd gezet. Alleen weet je het natuurlijk nooit kijk maar naar Dennis Kaars die nu bij FC Den Bosch speelt.’’

Middelwijk hoopt in de toekomst ooit nog eens terug te keren bij Ajax. ‘’Ik heb vier hele mooie jaren hier gehad. Ik on het bij bij Ajax met iedereen goed vinden. Degene die ik gesproken heb op de club zeiden allemaal dat ik welkom ben om terug te keren. Dat is natuurlijk mooi om te horen.’’

Op DOVO na waren nog een aantal andere clubs met interesse voor Middelwijk. ‘’Er was wel interesse in mij, maar DOVO zat al vanaf het begin van het seizoen achter mij aan. Bij DOVO had ik het beste gevoel en die waren ook het meest concreet.’’

Foto: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)