Home / Algemeen / Lars Middelwijk (Sparta Nijkerk) nieuwste aanwinst Ajax

Lars Middelwijk (Sparta Nijkerk) nieuwste aanwinst Ajax

Ajax heeft zich voor komend seizoen versterkt met Lars Middelwijk. De verdediger komt over van Sparta Nijkerk. Met die club werd hij afgelopen weekend kampioen in de hoofdklasse. Middelwijk is de vijfde aanwinst voor de Amsterdammers.

Middelwijk werd afgelopen zaterdag met Sparta Nijkerk kampioen van de hoofdklasse, maar kiest er nu voor om zich verder  te ontwikkelen. De 23-jarige centrale verdediger vindt het na twee jaar Nijkerk tijd voor iets anders. Middelwijk: “ Het is natuurlijk prachtig om met een titel afscheid te nemen. Ik vind het gewoon tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb er twee mooie jaren gehad, maar het is tijd voor een nieuwe stap.”

Middelwijk begon met voetballen bij JSV Nieuwegein. Via de jeugd van FC Utrecht en Sparta keerde hij weer terug bij zijn eerste club. Middelwijk: “ I was nog jong en het was bij Sparta voor mij niet meer te combineren met school. Toen ben ik gewoon weer opnieuw begonnen.” Via DHC kwam hij twee jaar geleden bij Sparta Nijkerk terecht en nu maakt hij dus de overstap naar Ajax.

10251990_627422397338094_376858855460555511_n

Middelwijk: “Ajax heeft me in de competitie zien spelen. Trainer Bart Logchies wilde me graag hebben en hij heeft me gezegd dat ik me moet richten op de positie van linker centrale verdediger of de linksback positie. Ik zou eventueel ook nog links op het middenveld kunnen spelen , maar ik richt me op de laatste lijn.”

De verdediger heeft samen met zijn vader een eigen schildersbedrijf en woont in Nieuwegein. Met Sparta Nijkerk neemt hij het nog op tegen Ajax in de restant van het seizoen. Middelwijk: “ Dat vind ik wel leuk. Ook al staat er niets meer op het spel.”

De ambities van Middelwijk zijn nog steeds om het betaalde voetbal te halen. “Ik heb het in de jeugd al mee mogen maken, maar de echte stap moet ik nog zetten. Ik heb nog steeds die ambitie en ik weet ook dat ik het kan. Bij Ajax wil ik dan ook laten zien dat ik het betaalde voetbal aan kan.”

Send this to a friend