Home / Algemeen / Lars Raaijen (De Dijk): “Als wij van AFC verliezen is het klaar”

Lars Raaijen (De Dijk): “Als wij van AFC verliezen is het klaar”

Het duel tussen AFC en De Dijk is zondag niet alleen een Amsterdamse derby, maar ook een serieuze degradatiekraker in de Tweede Divisie. Volgens De Dijk-spits Lars Raaijen kan het zelfs de laatste kans op lijfsbehoud zijn.

“Als we spelen zoals we de hele week trainen, hebben wij de kans om te winnen”, zegt Raaijen hoopvol. “Ik schat de kansen fifty-fifty in. Door de overwinning op Achilles’29 ga je met een goed gevoel zo’n wedstrijd in. Al denk ik dat AFC op dit moment beter in vorm is dan ons. Als wij verliezen is het klaar, verwacht ik. Wanneer we winnen is er nog alles mogelijk om niet rechtstreeks te degraderen en met een klein beetje geluk hoef je helemaal geen nacompetitie te spelen.”

De 22-jarige spits keert zondag terug op Goed Genoeg, waar hij vier jaar in de jeugd speelde. “Ik ken veel mensen van de club en dan is het leuk om ze aankomend weekend tegen te komen. Ik heb bijvoorbeeld twee jaar lang samen met Matthijs Jesse gespeeld. Het is leuk om samen op het veld te staan. De wedstrijd leeft heel erg. Je speelt tegen jongens die je kent en dan komt er extra strijd los, omdat je absoluut niet wil verliezen. Het zijn ook altijd mooie wedstrijden.”

In 2016 vertrok Raaijen van AFC naar De Dijk, waar hij dit seizoen na het vertrek van verschillende spelers de kans heeft gekregen in de basiself van de tweededivisionist. “Het is een heel raar seizoen door alles wat er is gebeurd. Ik kreeg mijn kans en dan moet je die meteen aanpakken. Het is fijn dat ik nu aan spelen toekom, want dat geeft mij het vertrouwen. Het knaagt aan je als je niet speelt, maar nu ben ik blij met mijn minuten. Ik hoop in ieder geval dat ik het seizoen waardig kan afsluiten met De Dijk.”

De aanvaller is immers bezig aan zijn laatste maanden in Amsterdam. Na dit seizoen gaat hij zijn trainer Jochem Twisker achterna richting derdedivisionist Hercules. “Ik denk dat het een mooie club is op een mooi niveau. De kans op speeltijd is daar vele malen groter dan hier. Aan het gesprek met Hercules heb ik een goed gevoel overgehouden en ik heb ook zin om daar lekker te gaan voetballen.”

Verslag Roy Baltus
Foto Rob Beense

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)