Home / Algemeen / Lars Weistra (Hollandia) eerste aanwinst OFC

Lars Weistra (Hollandia) eerste aanwinst OFC

Derdedivisionist OFC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Lars Weistra. De 22-jarige middenvelder komt over van zondag Hoofdklasser Hollandia, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. Hij is de eerste aanwinst voor de Oostzaners.

Weistra was op zoek naar een nieuwe prikkel voor zijn ontwikkeling. “Ik had het gevoel dat ik bij Hollandia een beetje uitgeleerd was en vond dat ik een stap moest maken om mij verder te ontwikkelen. OFC is die mooie, nieuwe stap voor mij.” In een oefenwedstrijd tegen de Oostzaners (4-1 voor OFC, red.) maakte de middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, indruk. “Vervolgens ben ik benaderd en heb ik een paar goede gesprekken gevoerd.”

Hij kreeg meteen een goed gevoel bij OFC. “De club heeft enorm veel ambitie en wil het steeds professioneler gaan benaderen. Ze willen promoveren naar de Tweede Divisie. Met de spelers die ze er nog bij willen halen, verwacht ik dat er volgend seizoen een goede groep staat.” Zelf hoopt hij meteen een rol van betekenis te kunnen spelen. “Dat ligt er ook aan hoe hard ik er zelf voor werk. OFC heeft mij gehaald omdat ze vertrouwen in mij hebben.”

Weistra speelde in de jeugd bij FC Den Helder en maakte drie jaar geleden de overstap naar Hoorn. Aan het begin van dit seizoen trainde hij twee keer mee bij Jong FC Den Bosch, competitiegenoot van OFC. “Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer (Arnold Scholten, red.) en ze waren tevreden over mij. Ze zouden me blijven volgen, maar ik heb niets meer gehoord. Dat heb ik nu een beetje laten varen. Ik sta volledig achter mijn keuze, FC Den Bosch hoeft ook niet meer langs te komen. Ik heb mijn ja-woord gegeven aan OFC en ik ben een man van mijn woord.”