Lars Weistra (OFC) vertrekt naar Koninklijke HFC

Lars Weistra laat derdedivisionist OFC na één seizoen achter zich. De 23-jarige linkervleugelverdediger vindt dat hij klaar is voor een stap omhoog. Tweededivisionist Koninklijke HFC biedt hem die kans.

“Een paar jaar geleden ben ik gestopt met zaalvoetbal om te kijken hoe hoog de lat voor mij ligt op het veld. Ik wilde graag de stap naar de Tweede Divisie maken en heb het gevoel dat ik daar klaar voor ben”, zegt Weistra, die afgelopen zomer overkwam van Hoofdklasser Hollandia. Nadat Koninklijke HFC zich anderhalve week geleden meldde, duurde het niet lang voordat de deal beklonken was. “De volgende dag heb ik ze direct teruggebeld om te zeggen dat ik naar volgend seizoen kom.”

De linkspoot, die op alle posities aan de linkerkant uit de voeten kan, sprak met de nieuwe trainer Gertjan Tamerus en kreeg een goed beeld van zijn nieuwe club. “Het is een hele mooie, stabiele club die zich de afgelopen jaren aardig ontwikkeld heeft. Qua organisatie zit het goed in elkaar en ze weten wat ze willen. Als zo’n club voorbij komt, moet ik die stap maken. Het voelde allemaal heel goed.”

Voordat Weistra richting Haarlem vertrekt, wachten hem eerst nog negen wedstrijden met OFC om een ticket voor de nacompetitie af te dwingen. “We doen het redelijk en wij hebben een ploeg die bovenin mee moet draaien. OFC wil graag naar de Tweede Divisie toe en via de nacompetitie zou dat kunnen. Als we deze lijn doortrekken, kunnen we die nacompetitie halen. Het zou ook grappig zijn om OFC volgend seizoen in de Tweede Divisie tegen te komen.”

Foto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC