Last minute redding en goal leveren TOS Actief belangrijke zege op

TOS Actief Zondag stond afgelopen zondagmiddag thuis tegenover de ongeslagen koploper Rivierwijkers. De Utrechtse tegenstander was afgelopen seizoen nog actief in de derde klasse, maar degradeerde uiteindelijk via de play-offs naar de vierde klasse. Het overtuigende begin van de Utrechters in de competitie dit jaar verraadt dat zij gebrand zijn op een snelle terugkeer. De wedstrijd beloofde dan ook een grote test te zijn voor Robert Macdonald en zijn mannen; zeker nadat ze vorige week verrassend verslagen werden door middenmoter Eendracht ’82 met 3-2.

De eerste helft werd gedomineerd door een kalm TOS Actief, dat na het tegenvallende resultaat van vorige week nieuw leven leek te hebben ingeblazen. Veel kansen werden gecreëerd, maar slechts één keer wist de ploeg het net te laten bollen. Een mooie assist van Posse werd bekroond door Maroli, die de bal onhoudbaar achter de keeper kopte. In de 45e minuut gingen de ploegen naar binnen voor de thee, waarbij de TOS Actief keeper op zoek ging naar een extra laag kleding.

De tweede helft veranderde het spelbeeld echter drastisch. Het waren de Rivierwijkers die met een flinke portie strijdlust en extra aanvallende krachten uit de kleedkamer kwamen. Het waren dit keer de Utrechters die nieuw leven hadden gevonden en een doelpunt voelden aankomen, maar de TOS-verdediging stond sterk. Rond de 75e minuut werd het net dan toch gevonden na een scrimmage in het strafschopgebied: 1-1. De TOS-spelers wisten dat een gelijkspel het seizoen in een andere richting zou sturen.

Met nog 5 minuten reguliere speeltijd te gaan, stond TOS Actief versteld van fraai voetenwerk in het strafschopgebied en gaf hierdoor een penalty weg. Eerder in de tweede helft raakte doelman Zdravkov geblesseerd en moest hij het veld verlaten. Derde doelman en tevens coach Sean Telg bevond zich inmiddels in het doel en wist de strafschop door een duik in de rechterhoek met één hand te keren. TOS Actief bleef hierdoor een achterstand bespaard en de wedstrijd lag nog helemaal open.

In de 92e minuut leefde TOS Actief nog één keer op. De bal bewoog snel van voet naar voet over het veld en een moment van individuele schittering was nodig om de wedstrijd te beslissen. Posse wist de trekker over te halen, nadat hij het strafschopgebied insneed en twee Rivierwijkers-verdedigers op de grasmat achterliet: 2-1.

Door de winst houdt TOS aansluiting bij de top van de vierde klasse. Komend weekend spelen ze wederom tegen een tegenstander uit Utrecht. Dit keer staat de uitwedstrijd tegen de club DHSC van Wesley Sneijder op het programma. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 4d

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)