Lat en paal staan zege voor Ajax in de weg

In Zeeland werd reikhalzend uitgekeken naar het duel tussen Goes en Ajax. Voor het eerst ging Goes in competitieverband naar Amsterdam en bovendien boekte de ploeg de laatste tijd goede resultaten. Vorige week versloeg het Hoek in de derby. Ook Ajax zit echter in een prima periode.

Dat Ajax goed in zijn vel zit, werd al vroeg in de wedstrijd verstoord. Onnodig balverlies leidde een snelle uitbraak van Goes in. Deze werd vakkundig afgerond door Steve Schalkwijk. Ook via Tim de Winter en Daniël Wissel waren de bezoekers met diverse uitbraken dreigend. Toch herpakte Ajax zich steeds meer en wist het steeds meer het initiatief te nemen, ondanks dat het de geschorste Mitchel Bormann miste.

De gelijkmaker kwam dus ook al vrij snel. Eerst zagen we nog krachteloze poging van Ricardo Fransberg, maar niet veel later was het Koen Blommestijn die op aangeven van Jake Wollgarten de 1-1 binnen schoot. Blommestijn was twee minuten later opnieuw dichtbij een treffer, toen hij uit de draai doelman Brian Meulmeester op de proef stelde. Ajax moest echter alert blijven bij de al eerder genoemde snelle uitbraken van Goes, maar had de wedstrijd onder controle. Na ruim een half uur testte Blommestijn doelman Meulmeester opnieuw, maar de doelman hield zijn ploeg op de been. Met een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de pauze kwam Goes opnieuw geïnspireerd uit de kleedkamer, maar tot grote kansen kwam het echter niet. Dat was aan de andere kant wel anders. Opnieuw was er een grote kans voor Blommestijn. Na een combinatie met Fransberg frommelde hij bijna de 2-1 binnen. Ajax begon steeds beter en frisser te voetballen en de bezoekers kwamen nog nauwelijks echt dreigend voor het doel van Ruben Zandwijken. De druk van Ajax werd in de 63e minuut nog maar eens bevestigd door en harde pegel van Serghino Sanches, die doelman Meulmeester andermaal liet excelleren.

Ajax was los want vier minuten later was het Tour Bouwman, ook met een kiezelharde pegel die doelman Meulmeester wist te keren. Even daarvoor was Goes nog ontsnapt, toen Meulmeester een keer geen redding wist te brengen. Nadat hij de bal losliet, kwam deze in de rebound op de lat terecht. Het was eenrichtingsverkeer en wachten op de 2-1. Maar die leek maar niet te willen vallen. Een kwartier voor tijd explodeerde een inzet van Moiz da Silva op de paal. Ook voor Marijn Sterk zat het aluminium in de weg. Zijn knal van afstand kwam via de onderkant van de lat weer het veld in. Zo stond er na 90 minuten nog steeds een 1-1 op het bord, waarmee Goes het meest tevreden zal zijn geweest.