Late hattrick Faerber brengt AFC voorbij EVC

AFC heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week tegen DVVA. Op Sportpark Goed Genoeg was de ploeg van trainer Benno Nihom met 3-1 te sterk voor EVC. De bezoekers uit Edam kwamen op voorsprong en hielden lang stand, maar Mitchell Faerber bezorgde de Amsterdammers via een loepzuivere hattrick de volle buit.

Het spelbeeld in wedstrijden van AFC komt vaak al vroeg naar voren in het duel. Zo ook op eigen veld tegen EVC. De thuisclub mocht het spel maken en EVC wachtte haar kans af via de counter. Twee van die counters zorgden voor de rust voor gevaar. AFC kreeg in het eerste bedrijf louter kleine kansen. Vlak voor de pauze nam EVC na slordig balverlies van AFC de leiding.

AFC - EVC

Na de rust kwam AFC er geruime tijd niet aan te pas. Nihom hoopte via het inbrengen van Michael Malmberg en Daan Brinkman het tij te keren. Dit lukte. Het tempo ging omhoog en AFC kreeg het stugge EVC op de knieën.

In een tijdsbestek van tien minuten was Faerber drie keer het eindstation van een goed opgezette aanval en vond hij drie keer het net. AFC moest in het slot nog verder met tien man na een rode prent voor Mathijs Miserus. De verdediger kreeg de kaart voor het vloeren van een doorgebroken speler. “De scheidsrechter floot een prima wedstrijd, alleen hier zat hij er naast”, was de mening van Nihom.

AFC - EVC

De trainer kijkt tevreden terug op het duel en maakte nog een compliment naar EVC. “Een terechte zege, maar dit keer niet zo overtuigend. Dit is ook te danken aan EVC dat de organisatie goed had staan. Na die wissel en die goal, speel je ze stuk.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van 2A.

Verslag Justin Crombeen
Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)