Late penalty zet NFC naast Opperdoes

De onderlinge confrontatie tussen Opperdoes en NFC van vanavond (woensdag 24 april) is uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Opperdoes leek in de 87ste minuut de drie punten in eigen huis te houden, maar via een strafschop pal voor het eind van de wedstrijd kon NFC de stand weer gelijk trekken. Met dit gelijkspel blijft het spannend onderin in de zaterdag tweede klasse A.

NFC trainer Patrick Lokken kon zich wel vinden in de puntendeling. Lokken: ‘Ja, de 2-2 uitslag is terecht. In de tweede helft zat er zelfs iets meer in. Toen hadden we het beste van het spel. Helaas begonnen we gelaten aan de wedstrijd en daarom was de eerste helft voor Opperdoes. Maar al met al kan ik wel leven met dit gelijkspel.’

In de eerste helft was het ook Opperdoes dat de leiding greep. Een doelpunt van Kevin Grent zorgde ervoor dat NFC met een achterstand de rust in ging.

24042013Opperdoes-NFC3

Die voorsprong met rust was volgens Volkert Jan Putting, trainer van Opperdoes, volkomen terecht gezien het spelbeeld. Putting: ‘Opperdoes had de eerste helft in handen en we kwamen ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Het is dan jammer dat NFC uit het niets gelijkmaakt.’ Via een treffer van Paul Berkelaar kwam NFC op gelijke hoogte. Putting had nog alle vertrouwen in een goede afloop. Putting: ‘Ondanks het opportunistische speel van NFC hadden we alle kans om de wedstrijd te winnen. Dan kom je terecht op een 2-1 voorsprong in de 87ste minuut door Jerry Kreune en ben je een paar minuten verwijderd van een overwinning.’

24042013Opperdoes-NFC2

Maar vlak voor het verstrijken van de speeltijd kreeg NFC de kans om toch een punt mee te nemen. Via een handsbal legde de scheidsrechter de bal op de stip. Het was Maarten Zwaan die de verantwoordelijkheid op zich nam en voor de 2-2 tekende. Niet veel later was daar het eindsignaal en hielden beide ploegen een punt over aan deze wedstrijd.

Lokken toonde zich best tevreden met het punt. ‘We hebben in ieder geval geen punten ingeleverd. Als we bij Zandvoort kunnen winnen, slaan we zeker een goede slaag. Maar het belangrijkste is dat we nu toch twee punten voor staan op OSV’. Waar Lokken nog kon leven met het gelijkspel baalde Putting als een stekker. ‘Ik baal enorm, het voetbal wordt vanavond helaas niet beloond. Door een ongelukkige handsbal win je hier vanavond niet. Maar we hebben wel één punt overgehouden aan vanavond. We staan nu vier punten voor op Overbos. We gaan nog steeds proberen om de nacompetitie te halen’, aldus Putting.