OSV-trainer Kai Meeuwsse kijkt gespannen toe of zijn ploeg stand houdt in de slotfase

Late strafschop Sijbrands brengt OSV een punt

OSV heeft een punt overgehouden aan het uitduel bij ZOB. De ploeg van trainer Kai Meeuwsse speelde met 1-1 gelijk tegen de club uit Zuidoostbeemster. Dave Sijbrands bracht de Amsterdammers in de slotminuten via een strafschop langszij.

Het duel leek goed te beginnen voor OSV. De bezoekers kregen namelijk al na enkele minuten een penalty vanwege een grove charge van de ZOB-doelman op David Zwiebel. Mischa Klaver liet het buitenkansje echter liggen. Vlak hierna kreeg OSV het deksel op de neus. Balverlies van Bas ter Haak leidde de 1-0 in van Stefan van Wonderen.

De promovendus liet deze domper snel achter zich. OSV was meerdere keren gevaarlijk. Hidde Rozendaal kopte op de lat en ook Jermaine Jeuling en Zwiebel kregen kansen. Zonder resultaat, want ZOB ging met een voorsprong de kleedkamers in.

Na de rust ontstonden er kansen over en weer. ‘’We hadden de uitgespeelde kansen, maar zij kwamen vier keer één-op-één op Marco Keevel af. Drie maal hield hij de bal uit het doel. Ik geef Keevel dan ook een zwaar compliment, want hij heeft ons in deze fase in de wedstrijd gehouden’’, kijkt Meeuwsse terug.

Ver in de tweede helft moest ZOB vanwege een overtreding op Adil Jamal met tien man verder. Ondanks de man-meer-situatie bleef de gelijkmaker uit voor OSV. Tot vlak voor tijd. Jeulink werd gevloerd in de zestien en de gasten kregen opnieuw een strafschop. Dit keer nam Sijbrands het karwei voor zijn rekening en maakte geen fout: 1-1.

OSV komt door de remise op zeven punten uit vier duels en staat momenteel keurig in de middenmoot. Volgend weekend speelt OSV opnieuw een uitwedstrijd. Dan is het laaggeklasseerde Overbos de tegenstander.

Verslag: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)