Late treffer bezorgt WVHEDW drie punten tegen Overbos

Lange tijd leek het erop dat WVHEDW de titelaspiraties voorlopig in de ijskast moest zetten, maar een extreem laat doelpunt van Ruben Loeve bezorgde het elftal van Martin Steenvoorden alsnog de drie punten. Tegenstander Overbos kwam op voorsprong en hield lang stand, maar een domme rode kaart was de inleiding voor de uiteindelijke overwinning van de thuisploeg.

_PK39490

WVHEDW maakte het zichzelf weer onnodig moeilijk, want de nummer twee van de zaterdag Tweede klasse kreeg in het eerste half uur genoeg kansen om op voorsprong te komen. Al in de eerste minuut miste Mick van Moerkerk een enorme kans, maar op een voorzet van Thomas Wollersheim liet de andere buitenspeler na om van dichtbij binnen te tikken.

Niet veel later moest Donovan Partosoebroto optreden bij een kopbal van Jesse Stroomberg en na twintig minuten had de doelman van Overbos een goede redding in huis op een schot van Wollersheim. Diezelfde Wollersheim leek alsnog voor de 1-0 te zorgen, ware het niet dat de paal ditmaal succes in de weg stond. Al met al genoeg kansen voor WVHEDW, maar naarmate het einde van de tweede helft naderde kwam Overbos steeds beter in de wedstrijd. Voor de bezoekers had Noud Bruchner de grootste kans, maar vanaf een meter of tien schiet de middenvelder de bal naast het doel van WVHEDW doelman Jordy Heimens. Verder kwam WVHEDW goed weg na een afgekeurde goal van Overbos, maar zal het tijdens de rust vooral gebaald hebben van alle gemiste kansen in het eerste bedrijf.

_PK39458

Net als de eerste helft startte de tweede 45 minuten ook flitsend. Ditmaal was het echter Overbos dat goed begon en binnen vijf minuten zelfs de 0-1 produceerde. Uit een ingooi wordt Mike Nieveld bereikt, die op zijn beurt de bal aan Maarten Wels gaf. De aanvoerder twijfelde geen moment en met een omhaal van dichtbij liet hij Heimens kansloos.

Foto Jan Vonk: Maarten Wels zet Overbos op een 0-1 voorspong

Nu kon WVHEDW helemaal aan de bak en nadat Wollersheim van dichtbij opnieuw Partosoebroto niet wist te passeren brak enige paniek langs de lijn. Mickey Wever besloot de thuisploeg toen te helpen, want scheidsrechter Akkaya gaf de aanvaller van Overbos rood na aanmerkingen op de leiding en daarmee had WVHEDW ineens een overtal situatie. De druk werd opgevoerd, maar ditmaal vond Van Moerkerk de paal op zijn weg. De doelpunten leken uit te blijven, maar tien minuten voor het einde was daar dan toch de gelijkmaker. Stroomberg draaide in de zestienmeter goed weg van zijn tegenstander en met een lage schuiver wist hij de tot dan toe sterk keepende Partosoebroto te verslaan.

Foto Jan Vonk: Jese Stroom berg zorgt tegen tien man van Overbos voor de gelijkmaker

Nu werd Overboos helemaal tegen de muur gezet, echter Partosoebroto had steeds een antwoord op de doelpogingen van de thuisploeg. In de negentigste minuut werd de doelman uiteindelijk alsnog geklopt. De keeper verwerkte een voorzet van Van Moerkerk niet goed en Loeve stond op de juiste plek om de 2-1 (zie foto boven) binnen te schieten. In de blessuretijd probeerde Overbos met wat lange ballen een punt te stelen, maar WVHEDW verdedigde de voorsprong en kon alsnog met drie punten van het veld stappen.

Aanvoerder Dennis Darnley sprak na afloop van “een lelijke overwinning.” Darnley: “Maar die punten tellen ook hoor! Ik denk wel dat de rode kaart een omslagpunt in de wedstrijd was, maar als team hebben we veerkracht getoond door deze achterstand om te buigen.” De start na de winterstop was niet al te best en Darnley toonde zich gelukkig met de eerste overwinning na de hervatting. “Met een gelijkspel en een nederlaag in de eerste twee wedstrijden moesten we nu winnen. Weer leken de gemiste kansen ons de das om te doen, maar gelukkig vallen ze aan het eind toch”, aldus een glimlachende Darnley.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag Tweede klasse.