Laura du Ry weer op het trainingsveld

Ajax-doelvrouw Laura du Ry mag sinds kort weer het veld op. Afgelopen juni liep zij een vervelende schouderblessure op en werd haar EK-droom woest verscheurd. De revalidatie verloopt voorlopig zonder tegenslagen, in februari hoopt Du Ray weer onder de lat te staan bij Ajax.

De doelvrouw was in juni met het Nederlands elftal in voorbereiding op het EK toen het noodlot toesloeg. Du Ry: “ Tijdens een training van het Nederlands elftal kwam ik verkeerd terecht op mijn schouder. Hierdoor schoot mijn schouder uit de kom en ging er veel kapot binnen mijn schouder. Erg jammer omdat ik goed in vorm was en een goede kans had om als derde doelvrouw mee te mogen naar het EK in Zweden.”

De Ajax-doelvrouw kent tot nu toe een voorspoedige revalidatie en mag sinds kort weer loopwerk doen op het trainingsveld bij Ajax. “Mijn revalidatie bij Ajax voorloopt vooralsnog zonder tegenslagen. Sinds kort doe ik wat loopwerk op het veld en volgende week kan ik weer wat pass en trap oefeningen met de groep doen. De planning is dat ik in februari weer wedstrijden kan gaan keepen, ik ga er ook vanuit dat ik dit ga redden.”

De Ajax vrouwen kennen een teleurstellend seizoen waarbij de hoge verwachtingen niet kunnen worden waargemaakt. “Op dit moment halen wij inderdaad tegenvallende resultaten. We staan op dit moment niet op de plek waar we horen te staan. Maar de laatste weken gaat het al beter, ik hoop dat deze positieve lijn kan worden doorgetrokken.”

De doelstelling van de Ajax vrouwen zal dit seizoen waarschijnlijk niet gehaald worden. “Wij hebben voorafgaand aan het seizoen het kampioenschap als doel gesteld. Dit lijkt er helaas niet meer in te zitten gezien onze pek onderin de middenmoot. Voorlopig moeten we eerst maar eens zorgen dat we een aantal wedstrijden op rij gaan winnen. Zelf moet ik eerst zorgen dat ik helemaal fit wordt en weer eerste keeper zal zijn. Hoe het daarna verloopt zien we dan wel weer,” besluit Du Ry.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)