Laurens ten Heuvel op eigen benen bij Zandvoort

Laurens ten Heuvel is in het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van Zandvoort. Na één jaar voor de groep van het tweede van Ajax te hebben gestaan wordt Zandvoort de eerste klus als hoofdtrainer voor Ten Heuvel . De oefenmeester hoopt na de degradatie zo snel mogelijk met Zandvoort terug te keren in de zaterdag tweede klasse.

Laurens ten Heuvel zocht zelf contact met de club uit de kustplaats. Ten Heuvel: “Via via hoorde ik dat Zandvoort op zoek was naar een nieuwe trainer. Ik heb mijn CV toegestuurd en ben uitgenodigd voor een gesprek. Uiteindelijk zijn er drie ontmoetingen geweest waarna de keuze op mij is gevallen. Ik heb in de eerste plaats voor Zandvoort gekozen omdat ik op zoek was naar een club waar ik hoofdcoach kon worden. Verder denk ik dat Zandvoort goed bij mij past omdat het een ambitieuze club is die snel weer wil terugkeren naar de tweede klasse, het niveau waar de club thuishoort.

Ten Heuvel en Kees van DIjk Zandvoort
Laurens ten Heuvel en Zandvoort-voorzitter Kees van Dijk schudden elkaar de hand

Ten Heuvel hoopt in het komende seizoen met Zandvoort mee te kunnen doen om promotie. Ten Heuvel: “In het nieuwe seizoen hebben we als doelstelling dat we in de derde klasse bij de eerste vijf eindigen, hopelijk met promotie tot gevolg. Maar ik ga mij eerst oriënteren op de spelersgroep van volgend jaar. Op dit moment ken ik de groep namelijk nog niet en kan ik nog niet zeggen of promotie een realistisch streven is.”

Ten Heuvel was dit seizoen coach van het tweede team van Ajax. De ex-prof van onder meer Den Bosch, Telstar en Haarlem kijkt tevreden terug. Ten Heuvel: “Het is mij uitstekend bevallen als trainer. We begonnen erg sterk en stonden in de eerste periode bovenaan. Daarna kregen wij te maken met blessures en wisselvallige resultaten. Maar dit seizoen was voor mij vooral een leerzaam jaar.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)