Laurens ten Heuvel verlengt aflopend contract niet bij Amstelveen Heemraad

Laurens ten Heuvel stopt na dit seizoen als trainer van Amstelveen Heemraad. De 42-jarige oefenmeester heeft dan anderhalf jaar aan het roer gestaan bij de zaterdag derdeklasser, nadat hij vorig seizoen tussentijds instapte als opvolger van Radjin de Haan.

Ten Heuvel heeft het besluit zelf genomen om zijn aflopende contract niet te verlengen. Naar zijn idee liggen de ambities van hem en de club ver uit elkaar, zo werd hem na een gesprek duidelijk. “Ze willen alles weer gaan opbouwen. Het moet weer een volksclub (Amstelveen wil een herkenbare club worden met zoveel mogelijk eigen spelers, red.) worden. Dat is hun strategie, daar hoef ik niet in mee te gaan. Ik ben een trainer die zich graag wil ontwikkelen en met een goede spelersgroep aan de slag wil gaan. Er zullen volgend seizoen een hoop aanpassingen zijn waardoor ik denk dat mijn ambitie daarin wordt weggedrukt.”

Onder zijn leiding degradeerde Amstelveen vorig seizoen uit de zaterdag tweede klasse A. “We probeerden na de degradatie een mooie spelersgroep bij elkaar te krijgen en houden, maar de spelers kozen op het laatste moment voor een andere club. Dat was erg jammer”, blikt Ten Heuvel terug op afgelopen seizoen. Met een jonge en vernieuwde spelersgroep maakte Amstelveen een vrije val door ook naar het rechterrijtje van derde klasse C te dalen, vanwege blessures en schorsingen. “Nu hebben we vijf wedstrijden op rij niet verloren. We gaan de goede richting op.”

Ten Heuvel wil zijn periode in Amstelveen netjes afmaken door de club in de derde klasse te houden en mogelijk in het linkerrijtje te eindigen. “In lijfsbehoud heb ik zeker vertrouwen met deze groep.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)