Lebo-code pas na rust gekraakt door Hovocubo

ASV Lebo is er in de eerste play-offwedstrijd niet in geslaagd om te verrassen tegen Hovocubo. De ploeg van Calvin Blankendal kon een prima eerste helft na rust geen gevolg geven. Een rode kaart voor Ashraf Azzouz leidde een 0-5 nederlaag in.

Blankendal vond het duel in verdedigend opzicht ‘de beste wedstrijd van het seizoen’. “Het was onze verdienste dat wij dit Hovocubo zo lang op 0-0 hebben kunnen houden. Alleen moet je dat wel kunnen vasthouden.” Dat lukte 25 minuten lang. Het doel van Marcel Ons leek voor de bezoekers uit Hoorn, met afstand kampioen geworden in de reguliere competitie, een onverslaanbare vesting.

Achtereenvolgens Kevin Tromp, Amir Molkarai, Zakaria Amrani en Yoshua St. Juste slaagden er niet in om de Amsterdamse doelman te passeren. Aan de andere kant van het veld probeerde Lebo via Hicham Aklalouch, Ilias Aynaou en de van een blessure teruggekeerde clubtopscorer Ike Neil speldenprikjes uit te delen. Toch was Blankendal niet tevreden over het aanvalsspel van zijn ploeg. “Er was offensief te weinig creativiteit. Tegen Hovocubo moet je aanvallend meer kunnen brengen. Ik weet ook dat mijn ploeg tot beter in staat is. Daar zit dus nog ontwikkeling in.”

Ook in het begin van de tweede helft leek Hovocubo zich stuk te bijten op de hechte defensie van de thuisploeg. Totdat Ashraf Azzouz een discutabele tweede gele kaart kreeg vanwege vermeend vasthouden, nadat hij eerder in het duel al op de bon ging na het wegtrappen van de bal. “Ik vond het zeker geen gele kaart. Daarna zag ik soortgelijke situaties waar niks voor gegeven werd, dus om hem dan zijn tweede te geven..”

De bezoekers maakten geconcentreerd gebruik van het overtalsituatie: rustig rondspelen in de buurt van het doelgebied en wanneer Mats Velseboer een gaatje zag, stelde hij Karim Mossaoui in staat om er 0-1 van te maken. Nog geen twee minuten later – Lebo mocht ondertussen weer met vijf man spelen – was deze tussenstand uitgebouwd naar 0-3. Molkarai kon zijn teen voldoende tegen de bal zetten om deze langs Ons te schuiven en Faisel Mellah was het eindstation van een goed uitgevoerde tegenaanval.

“Natuurlijk gebeurt er op dat moment iets in de ‘koppies’. Dan wordt het lastig”, zag Blankendal. “Het was een mentale slag. Nadat je zo’n knauw krijgt, met drie treffers vlak na elkaar, moet je omgaan met die teleurstelling. Het was jammer dat we het niet vol konden houden.” Via Mossaoui, die zijn tweede van de avond maakte, liep Hovocubo uit naar 0-4. Uiteindelijk bepaalde Younes Makraou (vorig seizoen nog Lebo, red.) de eindstand op 0-5.

De eindstand maakte niet heel veel meer uit. “In deze fase (best-of-three) gaat het om wedstrijden winnen”, weet de oefenmeester. Zaterdag krijgen de Amsterdammers in Hoorn een herkansing om mogelijk een allesbeslissende derde wedstrijd af te dwingen. “Hoop doet leven. Verdedigend gezien zag het er goed uit. Daar vanuit moeten we voortborduren zodat we het langer kunnen volhouden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)