Home / Algemeen / Leden Buiksloot stemmen voor naamswijziging in De Volewijckers

Leden Buiksloot stemmen voor naamswijziging in De Volewijckers

DVC Buiksloot verandert per 1 juli in ASC De Volewijckers. Maandagavond stemden de leden van de club tijdens een goed bezochte tweede Bijzondere Algemene Ledenvergadering met een grote meerderheid voor het voorstel van Andries Jonker.

De plannen om de fusie uit 2013 teniet te verklaren, verder te gaan als De Volewijckers en hiermee de resten van DWV te laten verdwijnen, kregen liefst 81 procent van de stemmen. Ruim honderd leden waren op de BALV afgekomen, waarbij velen ook extra machtigingen van afwezigen hadden bemachtigd. Dat bleek de grote succesfactor. In totaal waren er 313 stemmen voor en 75 tegen. Volwassenen telden voor twee en jeugdleden hadden één stem.

De club heeft nu enkele maanden de tijd om alles in de stijgers te zetten. Daarna keert het groenwit van de landskampioen van 1944 officieel terug op Sportpark Buiksloterbanne. “Dit is stap twee, na het neerzetten van een Zaterdag 1”, zei Jonker enkele minuten nadat hij gefeliciteerd werd door voorzitter Rob Schulp (ook ex-De Volewijckers). Achter het roemrijke verleden van DWV kan nu een punt worden gezet.