Foto Rob Beense: Leeroy Echtels kent zware tijden met dvc Buiksloot

Leeroy Echteld gelooft in kampioenschap met Buiksloot

Fusieclub Buiksloot is na een slechte start van het seizoen bezig aan een opmerkelijke opmars. Het team van coach Leeroy Echteld won de afgelopen zes wedstrijden in zondag 2B en staat nog maar vijf punten achter koploper Soest. De oefenmeester van Buiksloot heeft veel vertrouwen in het verdere verloop van het seizoen en gelooft nog in de titel.

De overwinning van afgelopen zondag tegen United/DAVO betkende alweer de zesde zege op rij voor Buiksloot. Na een zeer matige start lijkt Leeroy Echteld de zaken aardig voor elkaar te hebben in Amsterdam-Noord. Echteld: “ De groep moest in het begin van het seizoen wennen aan mijn manier van werken. Ik wil voetballen, lange ballen van achteruit zijn bij mij uit den boze. Bij deze manier van voetballen hoort een bepaald gedrag en dit begint op de training. Het heeft even geduurd maar de jongens zijn inmiddels gewend aan mijn manier van werken.”

Een andere oorzaak voor de matige start is de wedstrijd tegen Abcoude geweest. Tijdens dat duel in september ging er veel mis bij Buiksloot. Echteld: “De wedstrijd in Abcoude heeft ons echt pijn gedaan. Naast het puntenverlies kregen we ook vier keer rood. De daaropvolgende schorsingen bleken we niet goed op te kunnen vangen. Zo moesten we vijf wedstrijden lang mijn aanvoerder Ozer missen, een groot gemis voor mijn elftal. Verder hebben we natuurlijk ook te maken met moeilijke omstandigheden vanwege de fusie. We kleden ons om bij de ene club en spelen bij een andere club. Op zich is dit niet erg, het hoort bij een fusie en zal volgend jaar beter zijn.”

Foto John Beckman: Leeroy Echteld coachten zijn spelers naar een ruime zege
Foto John Beckman: Leeroy Echteld coacht zijn spelers naar een ruime zege

Nu Buiksloot op volle sterkte is blijkt het een van de betere teams in zondag 2B te zijn. Echteld heeft dan ook veel vertrouwen in het laatste gedeelte van het seizoen. Echteld: “ Het is goed dat we weer meedoen, jammer genoeg komen we net tekort voor de tweede periodetitel. We moeten dit proberen vol te houden en als we dat kunnen geloof in zeker nog in het kampioenschap. We spelen nog tegen de bovenste ploegen en in die wedstrijden kunnen we gevoelige tikken uitdelen.”

Echteld presteert dus goed met Buiksloot en is met de vereniging in gesprek over volgend jaar. Echteld: “Ik ben in onderhandeling met de club. Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin en het zijn fijne jongens om mee te werken. Maar er is nog niks beslist over volgend jaar.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)