Leeroy Echteld maakt verrassende overstap naar Paris Saint-Germain

Na Blauw-Wit Amsterdam, DWV, Buiksloot, Zeeburgia en AZ gaat Leeroy Echteld nu naar het grote Paris Saint-Germain. De Franse topclub heeft de inmiddels 49-jarige Amsterdammer aangesteld als nieuwe trainer voor het beloftenelftal.

Echteld was na tweeënhalf jaar als assistent-trainer bij AZ klaar voor een nieuwe stap. Die zet hij nu in Parijs. Een maand geleden ging het gerucht al, waarbij Echteld op voorspraak van de nieuwe hoofdtrainer Thomas Tuchel zou zijn voorgesteld. Het tweede elftal van Paris Saint-Germain komt uit in de Championnat National 2, het vierde niveau van Frankrijk. Daarin eindigden de Parijzenaren op de achtste plaats.

Tussen 2009 en 2015 was hij actief in de Amsterdamse amateurwereld. Echteld stroomde bij Blauw-Wit als Hoofd Jeugdopleiding door naar de positie van hoofdtrainer. Hij was ook enkele jaren jeugdtrainer van Zeeburgia, maakte als trainer van DWV de fusie tot Buiksloot mee en keerde vervolgens terug in Amsterdam-Oost.

Zijn tweede periode bij Zeeburgia in 2015 bleef beperkt tot vier weken, nadat AZ hem had opgedragen te kiezen voor de Amsterdammers of zijn functie in Alkmaar. Echteld koos voor het laatste en maakte even later als jeugdtrainer de promotie naar assistent van John van den Brom. Nu keert de oud-profvoetballer terug in Frankrijk, waar hij in 1997/98 tot vijf wedstrijden in het shirt van AS Cannes kwam. Zijn plek op de bank van AZ wordt opgevuld door Pascal Jansen (PSV).

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)