Patrick van Leeuwen

Van Leeuwen (Pancratius zaterdag): “Niet verwacht nu bovenaan te staan”

Pancratius is de verrassende nieuwe koploper van de zaterdag derde klasse B. De ploeg van Patrick van Leeuwen is als promovendus nieuw in die afdeling en heeft na vier wedstrijden nog altijd de volle score. Zaterdag komt runner-up Stormvogels op bezoek in Badhoevedorp.

Ondanks de eerste plaats wil Van Leeuwen nog niet over een mogelijk kampioenschap spreken. “We hebben tot nu toe tegen ploegen uit de middenmoot (ZSGOWMS, United/DAVO, IJmuiden en DCG, red.) gespeeld. Als promovendus had ik niet verwacht dat wij bovenaan zouden staan. Het gaat naar behoren en we hebben onze wedstrijden met veel overtuiging weten te winnen, maar de zware tegenstanders krijgen we nog.”

De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke. Afgelopen seizoen was hij nog assistent bij de Zondag 1. “Het bevalt mij hier goed. In december heb ik aangegeven alleen trainer te willen worden wanneer ze kampioen zouden worden. De derde klasse vind ik een erg leuke afdeling. Op zaterdag is de beleving intenser dan bij zondag wedstrijden. De grotere ploegen in deze competitie zijn van een behoorlijk niveau.”

Eén daarvan is de aankomende tegenstander, Stormvogels, dat op drie punten volgt. “Wij hebben het thuisvoordeel”, is Van Leeuwen zich bewust. “Na het duel tegen DCG (2-1 zege, red.) had iedereen het al direct over deze wedstrijd. Iedereen heeft er zin in.” De trainer is bovendien erg tevreden over zijn selectie. “Onze spelers zijn wat ouder, maar de groep is goed uitgebalanceerd. Van technische jongens tot de jongens die alles geven voor het team. We hebben een hecht team.”

Foto: Hans van Beek
Verslag: Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)