Legends Cup Amsterdam wil oude clubs als KBV en Xanthos laten herrijzen

De sterren uit het verleden kunnen op 22 juni weer schitteren tijdens de Legends Cup Amsterdam. Dan wordt er op de velden van JOS/Watergraafsmeer een variatie van het WK Amsterdam gespeeld. Deze keer niet alleen met landenteams, maar ook (oud-) Amsterdamse clubs.

Volgens de organisatie moet het een ‘feest van herkenning zijn om alle oude bekenden weer eens te zien’. Hiervoor worden er DJ’s geregeld, kramen met BBQ en springkussen voor kinderen. De beker is vernoemd naar de vorig jaar overleden Delano Derby, oud-speler van DWS, DWV en Team Suriname. “Delano hield van dit soort toernooien, het is ook iets om hem te herdenken”, zegt initiatiefnemer Ray Semmoh.

Met de Legends Cup wil hij de tijden van het WK Amsterdam, Kwakutoernooi en Leidseplein Toernooi laten herleven. “Op die momenten kon je lekker samenspelen met je vrienden, op een ontspannen manier. En het waren toch goed bezette toernooien.” Dat zal in juni ook zo zijn. Spelers als Jerrel Linger, Tom Clobus, Maurice Renger en Randy Sanches hebben bijvoorbeeld al toegezegd in actie te komen.

Naast landenteams – bijvoorbeeld Nederland, Kaapverdië en Aruba (“Caribische landen nemen publiek mee, dat brengt de sfeer ten goede”) – zullen ook (oud) Amsterdamse clubs KBV en Xanthos in een speciale Amsterdamse poule met onder meer DWV, DWS, AFC, OSV en JOS acte de présence geven. “De oude Amsterdamse sfeer willen we terug hebben. Een multicultureel feest met iedereen weer bij elkaar.”

Tekst: Stijn Bouwman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)