Legmeervogels bezorgt Blauw Wit weer nederlaag

FC Blauw Wit Amsterdam is het seizoen begonnen met twee nederlagen. Op Sportpark Sloten verloor de ploeg van Ron van Niekerk met 0-1 van Legmeervogels. Vijf minuten voor rust zorgde Alex Muller voor de enige treffer.

Na de degradatie van vorig seizoen en het vertrek van trainer Jack de Gier naar NEC verkeerd Blauw Wit Amsterdam in zwaar weer. Al jaren heeft de club uit Sloten het moeilijk als  het op prestaties aankomt. Ook tegen promovendus Legmeervogels uit Uithoorn zat een goed resultaat er niet in.

Foto Jaap Eijsing: Ron van Nierkerk (L) op de bank van Blauw Wit
Foto Jaap Eising: Ron van Nierkerk (L) op de bank van Blauw Wit

Het eerste half uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al had Blauw Wit iets meer balbezit. Vijf minuten voor rust was het Legmeervogels dat op voorsprong kwam. Een vrije trap van Alex Muller werd onderweg licht aangeraakt en vloog onder keeper Lloyd Dielingen door.

img_1055

De tweede helft was vooral rommelig. Blauw Wit probeerde het via de combinatie, maar was daarin erg slordig, en Legmeervogels, de ploeg van Jack Honsbeek, zocht de aanval vooral via de lange bal. Dielingen hield Blauw Wit, door een paar afstandsschoten te keren, in die fase in de race.. In de tachtigste minuut was Blauw Wit nog dicht bij de gelijkmaker maar een kopbal verdween net over de lat.

Dat scheidsrechter Both de beste man van het veld was zegt misschien genoeg over deze wedstrijd.