Home / Algemeen / Legmeervogels blijft goed in de race voor nacompetitieticket

Legmeervogels blijft goed in de race voor nacompetitieticket

Met een 0-2 overwinning is Legmeervogels voor de vijftiende wedstrijd op rij ongeslagen gebleven in de zondag eerste klasse A. Bovendien staat de ploeg van Jack Honsbeek als promovendus op een verdienstelijke vijfde plaats en houdt het zicht op een ticket voor de nacompetitie.

Na afloop ging het bij iedereen over het zeer discutabel optreden van scheidsrechter Mourabit. De arbiter stuurde twee mensen van de technische staf van VSV weg, één speler van de thuisploeg en twee van Legmeervogels. Wat volgens de statistieken op een schoppartij zou lijken, was het verre van schoppen. Beide ploegen zorgden er immers zelf voor dat het ondanks de scheidsrechterlijke dwalingen niet is ontaard in een schopwedstrijd.

Legmeervogels-verdediger Sebastiaan van Dijke ontvangt een lichte elleboogstoot met een bloedende lip als gevolg. Op de vraag aan de scheidsrechter of dit normaal is, krijgt Van Dijke een gele kaart. In de tweede helft kreeg hij voor een overtreding zijn tweede gele kaart. Even daarvoor moest Lulinho Martins het veld verlaten met een directe rode kaart. Martins werd vastgehouden, iets wat de scheidsrechter ook na afloop erkende, maar vond de manier waarop hij zich losrukt uit een omklemming buiten alle proporties en gaf Martins een directe rode kaart.

Op het moment dat de Uithoorners met negen spelers verder moesten, hadden zij al een 0-2 voorsprong te pakken. Eerst sprong een verdediger van VSV voor een schot van Jordy de Groot, halverwege de eerste helft was het wel raak. Martins bracht Damien de Vegt in stelling, die de 0-1 op het scorebord zette. Op slag van rust kreeg VSV een strafschop, maar Rahim Gök wist de inzet van Jorian Faassen uit zijn doel te houden.

Na de rust verdubbelde Legmeervogels snel de voorsprong. Dennis Bakker kon onbedreigd opkomen, stuurde Martins diep en met een voorzet vanaf de achterlijn werd De Groot bereikt. Met zijn elfde van het seizoen maakte de spits de 0-2. VSV probeerde iets te forceren, alleen zat er weinig of geen overtuiging in de aanvallen. Dat lukte ook niet meer toen Roy Schoorl met zijn tweede gele kaart vroegtijdig kon inrukken.

Het bleef bij 0-2, waarmee de gasten een verdiende overwinning boekten. Hiermee blijft Legmeervogels in het spoor van Velsen, dat op een vierde plaats staat. De ploeg van Jack Honsbeek heeft één punt achterstand, net als in de derde periode op AFC’34 en Velsen. Volgende week is de laatste thuiswedstrijd tegen SO Soest, waarna de competitie wordt afgesloten bij AFC’34, in de hoop nog een nacompetitieticket te kunnen bemachtigen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Met dank aan Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!