Home / Algemeen / Legmeervogels boekt nipte zege op AFC

Legmeervogels boekt nipte zege op AFC

Legmeervogels is het bekertoernooi voortvarend gestart. Op het eigen sportpark Randhoornweg in Uithoorn was de ploeg van Jack Honsbeek met 2-1 te sterk voor het zaterdagelftal van AFC. Legmeervogels gaf een 2-0 voorsprong nog bijna uit handen, maar hield stand en kon daardoor de drie punten in eigen huis houden.

In de openingsfase had de thuisploeg een duidelijk overwicht en de mannen van Honsbeek wilden meteen laten zien dat er niets te halen viel. AFC had daar moeite mee, maar wist zich steeds beter in de wedstrijd te spelen. Het leverde uiteindelijk alleen wat speldenprikjes op voor de ploeg van Benno Nihom. Uit een omschakelmoment kwam de thuisploeg in de 23ste minuut op voorsprong. Lulinho Martins werd de ruimte ingestuurd en de snelle buitenspeler kon vanaf de zijkant richting het doel van Jort Berghuis. Martins hield het overzicht en daardoor kon de meegekomen Robin Oussoren simpel binnentikken. Na de treffer leek AFC de grip op de wedstrijd weer langzaam kwijt te raken en moest Berghuis een aantal keer reddend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Met een 1-0 ruststand zochten Legmeervogels en AFC de kleedkamers op.

Na de onderbreking waren de teams meer aan elkaar gewaagd en ontstonden er kleine kansen. Met iets minder dan 25 minuten op de klok wist Legmeervogels de voorsprong ineens te vergroten. Bij de derde corner op rij werd een afgeslagen bal opnieuw ingebracht en was Stefan van der Grieken er als de kippen bij om het leer achter Berghuis te schieten. Vanaf de 2-0 wist AFC dat het alles op alles moest gaan zetten om nog een goed resultaat aan deze wedstrijd over te houden. De defensie van Legmeervogels kwam onder druk te staan, maar lange tijd leverde de dadendrang van de bezoekers geen uitgespeelde kansen op. Een fout achterin bij de thuisploeg bood AFC de kans om alsnog terug in de wedstrijd te komen. De ingevallen Brendan Nak snoepte de bal af van zijn directe tegenstander en kon zo richting de doelman lopen. Met een beheerste schuiver bracht hij de stand op 2-1 en kon AFC de druk nog verder opvoeren. De slotfase leverde nog enkele hachelijke momenten op, maar de defensie van Legmeervogels hield stand en kon daardoor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen winnend afsluiten.

Foto via Twitter Voetbal in Uithoorn

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)