Legmeervogels boekt opnieuw knappe zege op EDO

Net als aan het begin van dit seizoen, wat de eerste zege betekende voor Legmeervogels in de zondag eerste klasse A, is Legmeervogels wederom de baas gebleken over nummer drie EDO. De ploeg van Jack Honsbeek boekte op eigen veld een 3-0 zege, waardoor het de volgende stap heeft gezet richting lijfsbehoud en een plek in de middenmoot.

De eerste 45 minuten van de wedstrijd waren vrij vlak en tegen het saaie aan. Er gebeurde bitter weinig. Legmeervogels liet EDO het spel maken en daar hadden de Haarlemmers het duidelijk moeilijk mee. Beide ploegen konden alleen gevaarlijk zijn bij dode spelmomenten, maar de doelmannen wisten zonder al te veel problemen onheil te voorkomen. Verder dan een schot van Janyro Purperhart (over het doel van EDO) en een poging van EDO-speler Jeff Kemper (via de paal naast) kwamen de twee ploegen niet.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Legmeervogels net buiten het strafschopgebied een vrije trap kreeg. Doelman Barry van den Brink kon de harde vrije trap van Dennis Bakker niet onder controle krijgen, Purperhart was er op tijd bij om de bal vervolgens in het doel te werken: 1-0. Daarna werd het een wedstrijd. EDO moest naar voren drukken om de tweede periodetitel in eigen hand te houden.

Foto Ronald Bakker | Jordy de Groot kopt de 2-0 binnen

De gasten gooiden er een schepje bovenop met meer balbezit als resultaat, maar net als in het eerste bedrijf werd er nauwelijks een echte kans gecreëerd. EDO kwam niet verder dan een paas hoekschoppen die door de Uithoornse defensie konden worden weggewerkt. Een kleine opleving van Legmeervogels zorgde in vier minuten tijd voor de beslissing. In de 65ste minuut kopte Jordy de Groot goed raak na voorbereidend werk van Lulinho Martins, vlak daarna werd een combinatie tussen De Groot en Bakker door Stefan Tichelaar op waarde geschat. Hij gooide de wedstrijd op slot door de 3-0 te maken.

Foto Ronald Bakker | Met het nodige fortuin werkt Stefan Tichelaar de bal langs Barry van den Brink (EDO)

EDO probeerde nog wel iets, maar Legmeervogels gaf te weinig ruimte weg voor de gasten om wat terug te doen. De zege kwam geen moment meer in gevaar voor de thuisploeg, dat op de zevende plaats blijft staan. De voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt zeven punten voor de ploeg van Jack Honsbeek. EDO verzekerde zich ondanks deze nederlaag van de tweede periode.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.