Legmeervogels boekt verrassende zege bij DCG

DCG heeft vanmiddag in eigen huis een verrassende nederlaag geleden. De Amsterdamse club ging met 1-2 onderuit tegen Legmeervogels. Directe concurrent Pancratius, de achtervolger van DCG in de zondag tweede klasse B, won nipt van Houten (0-1) waardoor het verschil geslonken is naar twee punten.

De thuisploeg kwam vanaf het begin van de wedstrijd al moeilijk in haar spel. Het regende slechte passes en verkeerde keuzes. Legmeervogels voetbalde naar haar mogelijkheden en zakte wat in en speelde reactievoetbal. Door de matige opbouw van DCG werd het team van trainer Jack Honsbeek gevaarlijk vanuit de omschakeling, al waren het meer afstandsschoten dan uitgespeelde kansen.

Het eerste doelpunt maakte de ploeg uit Uithoorn echter volledig op eigen kracht. Aanvalsleider Jordy de Groot kwam aan de bal, twijfelde niet en schoot schitterend raak in de kruising. Hij liet keeper Norman van Gom volledig kansloos. Na deze opvlieging verliep het duel pover. De verschillen op de ranglijst: DCG staat eerste, terwijl Legmeervogels de elfde plaats bekleedt, waren vrijwel niet zichtbaar. De lijstaanvoerder won vorige week nog de tweede periode, maar het contrast had niet groter kunnen zijn voor het team van trainer John Limon.

DCG - Legmeervogels

Beide ploegen moesten noodgedwongen wisselen, wat het veldspel ook niet bevorderde. Toch kwam de beste kans van de eerste helft voor DCG. GF Hasselhoef stond klaar om de bal binnen te werken na een lage voorzet vanaf de rechterkant. De spits kon de bal echter niet drukken waardoor de bal overvloog. Ruststand: 0-1.

In het tweede bedrijf ging DCG meer opportunistisch spelen om de gelijkmaker te produceren. Het liep beter dan de eerste helft, maar het was in balbezit nog veel te slordig om goede kansen te creëren. Legmeervogels probeerde gebruik te maken van de ruimtes die DCG openliet. Het tweede doelpunt kwam op een perfect moment voor de uitploeg. Vanuit een ingestuurde hoekschop werd Bilal El Achkar kort aangespeeld, die knap de verre hoek vond en de voorsprong verdubbelde. Na zestig minuten leek DCG de vierde nederlaag van het seizoen niet meer te kunnen voorkomen.

DCG - Legmeervogels

Een minuut of vijf later kreeg de thuisploeg weer hoop na de aansluitingstreffer. Dat het doelpunt van elf meter kwam maakte het niet minder belangrijk. Middenvelder Robin de Weij maakte geen fout na een overtreding op Donny Kessing, die geraakt werd nadat hij de bal in het strafschopgebied probeerde aan te nemen. De resterende twintig minuten waren hectisch, maar DCG was te voorspelbaar waardoor Legmeervogels makkelijk onder de druk uitkwam. Na het eindsignaal was de ontlading groot. De ploeg gaat nu over Hoofddorp heen en heeft de weg omhoog ingezet.

Honsbeek is erg blij met de drie punten, die zie zijn ploeg goed kan gebruiken. Honsbeek: “Ik kan de zege niet onverdiend noemen. We hebben van tevoren een strijdplan opgezet voor deze wedstrijd, dan is het erg mooi dat dit uitkomt. Daarnaast hebben we hierop getraind van de week. We lieten ons expres wat terugzakken zodat we keihard konden toeslaan in de omschakeling. Al met al een heerlijke overwinning”, besluit de trainer.

DCG - Legmeervogels

Zijn collega Limon is niet van mening dat de tegenstander specifiek door deze tactiek gewonnen hebben. Limon: “We hadden een offday. De simpele oplossing lag vaak voor de hand, maar dan gaven we een rare crosspass. De 0-2 was een belangrijk moment in de wedstrijd. Die hadden we kunnen voorkomen door betere communicatie”, besluit hij. Het is een waarschuwing voor DCG, aangezien Zeeburgia volgende week op het programma staat en dan kan ze zich puntenverlies niet meer veroorloven.

Verslag Mirko de Lange
Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!