Legmeervogels dendert maar door en verpulvert Blauw Wit

In de zondag tweede klasse B  dendert Legmeervogels maar door. De promovendus versloeg in Uithoorn Blauw Wit met maar liefst 5-1. Na een kwartier in de eerste helft scoorde ploeg van Jack Honsbeek drie keer. Legmeervogels blijft koploper in de tweede periode.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg van Honsbeek de beste papieren om die titel te winnen maar zo ver vooruit wil  de trainer niet kijken. Honsbeek: “ Volgende week spelen we tegen  Soest en dat is een topploeg. Verder wil ik echt niet kijken. Van week tot week en niet verder.”

In de eerste vijftien minuten ging het nog redelijk gelijk op maar daarna ging het heel snel, In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde Legmeervogels drie keer. Na precies en kwartier was het Mels Bos die de score openende. Drie minuten later zorgde Joey Sack voor de 2-0 en in de 21ste minuutstond het 3-0 nadat Laurens van der Greft een penalty had benut.

img_1793a

Honsbeek: “ Toen was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Ook al kwam Blauw Wit tien minuten voor rust nog terug tot 3-1 (doelpunt Abdel Errachid, red). In gevaar zijn we eigenlijk niet meer geweest.’

Na de hervatting maakte Bos zijn tweede treffer van de middag (4-1) en zorgde Jordy de Groot voor de 5-1 eindstand.  Legmeervogels klimt door de zege naar de vijfde plaats met slechts vijf punten achterstand op koploper Soest. In de strijd om de tweede periode is het misschien nog spannender. Legmeervogels verdedigt een voorsprong van een punt op  Hoofddorp en drie op Weesp.

Honsbeek: “ Ik blijf herhalen dat ik daar niet mee bezig ben. Eerst zondag een goed resultaat neerzetten tegen Soest en dan zien we wel weer verder.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B