Home / Algemeen / Legmeervogels dendert na moeilijke fase over LSVV heen

Legmeervogels dendert na moeilijke fase over LSVV heen

Legmeervogels heeft na FC Uitgeest opnieuw een nieuwkomer in de zondag eerste klasse A verslagen. De ploeg van Michel Nok had het na een goede eerste helft lange tijd lastig tegen LSVV, maar stuurde de promovendus uiteindelijk toch met 4-1 terug naar Zuid-Scharwoude.

Met name in de eerste helft was Legmeervogels duidelijk de betere ploeg. LSVV kwam bijna niet onder de druk vandaan. In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg al drie goede mogelijkheden om de score te openen, al stond doelman Job Rouwhorst telkens in de weg. Pas na 33 minuten kwam Legmeervogels op een verdiende voorsprong. Rouwhorst kreeg een vrije trap van Dennis Bakker niet klem en daar profiteerde de alerte Yorick van der Deijl optimaal van: 1-0.

Legmeervogels kreeg loon naar werken en ging direct op zoek naar de tweede treffer vlak voor rust. Yasin Poyraz (voorlangs) en Geoffrey Verweij (over) waren dichtbij, maar konden de magere 1-0 voorsprong niet meer uitbreiden. Na de rust had de thuisploeg het verrassend genoeg het heel erg zwaar tegen LSVV. Legmeervogels werd vastgezet op de eigen helft en veel onrust in het spel zorgde ervoor dat de Uithoorners nauwelijks onder de druk uit kwamen. Daarnaast ontsnapte Legmeervogels aan een gelijkmaker toen Kai Botman de paal raakte.

Rond de zeventigste minuut kwam de thuisploeg eindelijk onder de druk vandaan en kon het ook weer gevaarlijk worden. Verweij stuitte op doelman Rouwhorst, een minuut later was het wel raak via Bakker. De 2-0 voorsprong bracht gelijk meer rust in het spel en Legmeervogels had de touwtjes weer in handen. Een paar minuten na de 2-0 lag ook de 3-0 in het net. Een combinatie tussen Faouzi Ben Yerrou en Verweij bracht de bal bij Yasin Poyraz, die de wedstrijd besliste.

Het ging vervolgens hard, want Legmeervogels liep zelfs uit naar 4-0. Nadat het schot van Verweij in eerste instantie werd gekeerd, scoorde Poyraz uit de rebound de vierde Uithoornse treffer. In de slotminuut deed LSVV via Botman nog iets terug voor de eer.

“De eerste helft was bij vlagen heel goed, maar het begin van de tweede helft niet. We verloren door eigen fouten de controle over de wedstrijd en dan hebben we het geluk dat zij niet verder komen dan een schot tegen de paal”, zei Nok na afloop tegen Radio Rick FM. “Gaat die bal erin, dan krijgen we het moeilijk. Na de 2-0 is het verzet gebroken en sta je zomaar met twee overwinningen aan kop in deze afdeling. Maar nu is het belangrijk dat we geen terugval meer krijgen en de rust blijven bewaren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Michel Bes

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)