Legmeervogels doet zichzelf tekort met punt tegen Kampong

Koploper Legmeervogels heeft zich in de zondag tweede klasse B enigszins hersteld van de eerste nederlaag van het seizoen, met 2-1 in en tegen Hoofddorp. Op eigen veld was de ploeg van Jack Honsbeek, zeker in de eerste helft, veel beter, maar kreeg het uiteindelijk te weinig tegen middenmoter. De koploper moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, waardoor de concurrentie weer een beetje kon inlopen.

De eerste 45 minuten in Uithoorn waren bijna in zijn geheel voor de thuisploeg. Binnen een kwartier had Legmeervogels eigenlijk met drie doelpunten voor moeten staan, maar op één of andere manier lukte het Jordy de Groot, Stefan Tichelaar, Damien de Vegt en Lulinho Martins niet om de bal in het doel te werken. De paal, lat, doelman of een uitgeschoven been van een Utrechtse verdediger voorkwam een openingstreffer.

In de 38ste minuut kreeg Legmeervogels alsnog loon naar werken. Vanaf twintig meter schoot Stefan Tichelaar een vrije trap onhoudbaar binnen: 1-0. Ook in de resterende minuten van de eerste helft waren er nog een paar goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar het bleef bij een krappe 1-0 halverwege. Dat de voorsprong niet verder werd uitgebreid, kon de thuisploeg zich na afloop uiteindelijk zelf aanrekenen, want in de tweede helft was er bij Legmeervogels geen schim meer over van het overwicht in het eerste bedrijf.

Kampong ging op zoek naar de gelijkmaker en dit zorgde ervoor dat Legmeervogels alle zeilen moest bijzetten om dit te voorkomen. Vijf minuten na de rust kregen de gasten een uitgelezen mogelijkheid toen scheidsrechter Koene een ongelukkige actie van verdediger Mitchell Verschut bestrafte met een strafschop, maar doelman Jasper van Gelderen wist met een knappe redding de inzet van Daan Groot Zwaaftink uit zijn doel te houden.

Vervolgens kreeg Legmeervogels zelf nog een paar goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar lieten verschillende spelers dit na door onzorgvuldig met de kansen om te gaan. De thuisploeg kreeg tien minuten voor tijd aan de andere kant de gelijkmaker te verweken toen een verdwaald schot van invaller Victor Verpalen van richting veranderd leek te worden en achter de kansloze Van Gelderen in het net belandde: 1-1.

Legmeervogels probeerde het nog in de slotfase, alleen slaagden de Uithoorners er niet meer in om de drie punten te pakken. Op basis van de hele goede eerste helft, waarin het verzuimde de wedstrijd te beslissen, heeft de koploper zichzelf erg tekort gedaan met een punt tegen Kampong. Voor de ploeg van Jack Honsbeek wacht op Tweede Paasdag (maandag 28 maart, red.) het cruciale duel tegen naaste achtervolger ZSGO/WMS, dat twee punten is ingelopen. De voorsprong van Legmeervogels bedraagt nu nog negen punten, met zeven wedstrijden te gaan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.