Legmeervogels doet zichzelf tekort tegen Elinkwijk

Koploper Legmeervogels heeft in de zondag tweede klasse B twee punten laten liggen. In een rood gekleurd duel speelde de ploeg van Jack Honsbeek met 2-2 gelijk op bezoek bij Elinkwijk. Maar liefst twaalf gele kaarten werden getrokken, met daarbij ook drie rode.

Legmeervogels wilde rustig van start gaan, maar kreeg daar al vanaf het eerste fluitsignaal de kans niet toe. Elinkwijk was veel feller dan Legmeervogels en verstoorde al heel snel de opbouw. Daar kon Legmeervogels niet goed mee omgaan en dus werd elke keer voor de lange bal gekozen. Elinkwijk probeerde via Levi Thijm voor gevaar te zorgen en kwam zelfs op voorsprong. Een toegekende vrije trap werd hoog voor het doel gebracht, er ontstond veel onrust in de Uithoornse verdediging en Jacky Teste la Muta die van dichtbij voor de 1-0 zorgde.

Elinkwijk - Legmeervogels

Na de snelle achterstand gingen de gasten meteen op zoek naar de gelijkmaker. Robin Oussoren had daar de grootste kans toe, maar stuitte één-op-één op doelman Yahya Mansori. Zo bleef het bij 1-0 als ruststand in het voordeel van Elinkwijk. De thuisploeg verdubbelde die voorsprong negen minuten na de hervatting. Balverlies van Legmeervogels leidde een counter van Elinkwijk in die door Don Cornet werd verzilverd: 2-0.

De buit leek halverwege binnen voor de Utrechters, alleen dacht Legmeervogels daar anders over. Dat gebeurde echter wel met een man minder voor beide ploegen. Waar Elinkwijk al eerder met tien man verder moest, zag Legmeervogels Jordy Holt tien minuten na de rust het veld verlaten met een rode kaart. Ruim een kwartier voor tijd kwam Jordy de Groot het strafschopgebied in en legde af op de goed meegelopen Oussoren, die de aansluitingstreffer maakte.

Vlak daarna moest Elinkwijk zelfs met negen man verder na een rode kaart voor Nick van Nieuwkerk. Met een man meer werd de stand door Legmeervogels gelijk getrokken. Mitchell Verschut kopte uit een hoekschop van Stefan Tichelaar fraai raak: 2-2. De gasten waren in de slotfase de bovenliggende partij, maar kon het niet uitspelen. Veel te vaak werd voor de lange bal gekozen. Beide ploegen slaagden er niet meer in om verandering in de score te brengen, waardoor de twee genoegen moesten nemen met een 2-2 gelijkspel.

“Zeker in het begin speelden wij onder maat”, zei aanvaller Lulinho Martins na afloop. “Niet geconcentreerd en leverden te gemakkelijk en teveel de bal in bij Elinkwijk. In de tweede helft ging het beter. We gaven heel weinig weg, maar brachten ook nog te weinig. Gelukkig kwamen we nog op 2-2, alleen hebben we hier gewoon twee punten laten liggen. Twee punten die je later misschien nog weleens tekort kan komen.”

Legmeervogels behoudt wel de koppositie in de zondag tweede klasse B, maar achtervolger ZSGO/WMS is de ploeg van Jack Honsbeek tot één punt genaderd. Volgende week krijgt de koploper laagvlieger Hoofddorp op bezoek in Uithoorn.