Foto Minke Wiggerink

Legmeervogels door het oog van de naald in Utrecht

Zondag tweedeklasser Legmeervogels heeft voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. Na de 2-2 tegen Elinkwijk, de 1-1 tegen Hoofddorp keerde de ploeg van Jack Honsbeek nu met een 1-1 gelijkspel tegen Kampong terug uit Utrecht.

De Uithoorners begonnen heel goed aan de wedstrijd. Binnen tien minuten kreeg Legmeervogels de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de doelman van Kampong weet dan nog telkens de bal uit zijn doel te houden. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de thuisploeg, alleen slaagde Legmeervogels er vanwege de overbevolking niet in om een gaatje te vinden.

Het bleef daardoor ook heel lang 0-0. In de vierde minuut van de blessuretijd was het wel raak. Damien de Vegt werkte zich door de Utrechtse verdediging en de bal aflegde op Stefan Tichelaar, die uit een lastige hoek de bal toch in het doel kon schieten. Daarmee kon Legmeervogels door een doelpunt op slag van rust met een voorsprong de kleedkamers opzoeken.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Kampong had de lat boven doelman Jasper van Gelderen geraakt. De terugspringende bal leidde een tegenstoot van Legmeervogels in, maar Lulinho Martins schoot voorlangs. Deze actie was voor de gasten – zoals later zou blijken – de enige kans in de tweede helft om de voorsprong uit te breiden. In de hierop volgende 43 minuten kwam Legmeervogels er niet meer aan te pas.

Het was voor de Uithoorners maar goed dat Van Gelderen bij de les bleef en Kampong heel lang van de gelijkmaker af wist te houden. In de 57ste minuut was hij wel kansloos toen Victor Verpalen bijna een vrije doorgang kreeg en Wieger van der Ven in staat stelde om te scoren. Het spel bij Legmeervogels viel tegen en de gasten hadden zelfs geluk dat ze nog een punt aan de uitwedstrijd over konden houden.

In de zevende minuut van de blessuretijd kroop Legmeervogels door het oog van de naald. Een domme overtreding op de rand van het strafschopgebied leverde een vrije trap op voor Kampong, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Van Gelderen de bal nog net uit zijn doel te tikken. Gezien het vertoonde spel van de gasten mag de ploeg uiteindelijk zijn handen dichtknijpen met het behaalde punt.

Door het gelijke spel zag Legmeervogels koploper ZSGO/WMS uitlopen naar drie punten, dat daarmee ook de eerste periodetitel pakte. Volgende week zal de ploeg van Jack Honsbeek in de regioderby op bezoek bij Pancratius in Badhoevedorp zich moeten herpakken.

Verslag Hans Heere
Archieffoto boven: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!