Legmeervogels door winst op SCH ’44 periodekampioen

De nog altijd ongeslagen koploper Legmeervogels heeft in de zondag tweede klasse B de tweede periode in de wacht gesleept. De ploeg van Jack Honsbeek won op eigen met 4-0 van SCH ’44 en is daardoor met nog één wedstrijd te gaan niet meer te achterhalen. Daarnaast namen de Uithoorners meer afstand op de concurrentie.

De start van het duel in de regen van Uithoorn was voor Legmeervogels, maar na een kwartier werd het spel van de thuisploeg erg slordig. SCH ’44 kreeg veel balbezit en ook kansen op de openingstreffer, alleen wist doelman Jasper van Gelderen dat met een uitstekende redding te voorkomen bij een inzet van Natan Spaans.

Legmeervogels - SCH '44

Legmeervogels slaagde er wel in om vlak voor rust de score te openen. Lulinho Martins haalde de achterlijn en de aanvaller stelde Bilal el Achkar in staat om de 1-0 binnen te schuiven. Dat was ook meteen de ruststand. De tweede helft was nog maar net begonnen of Legmeervogels had de voorsprong al verdubbeld. Jordy de Groot was het eindstation van een snelle uitbraak van de thuisploeg: 2-0.

Een treffer vlak voor en vlak na de rust deed bij de gasten iets knappen. SCH ’44 probeert nog wel iets, zonder een moment echt gevaarlijk te worden. Het geloof in een goed resultaat bij de gasten is dan al lang verdwenen. Daar profiteerde Legmeervogels optimaal van door verder uit te lopen. Martins tekende op aangeven van El Achkar voor de 3-0 en De Groot bepaalde de eindstand op een 4-0 overwinning voor de thuisploeg.

Zo blijft de ploeg van Jack Honsbeek nog altijd de ongeslagen koploper in de zondag tweede klasse B. In de tweede periode zijn de Uithoorners foutloos periodekampioen geworden met acht zeges op rij en de voorsprong op de ranglijst op achtervolger ZSGO/WMS bedraagt negen punten, met nog een inhaalwedstrijd voor ZSGO/WMS. Volgende week treffen de twee ploegen elkaar in Amsterdam.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Hans Heere
Foto’s: Jaap Maars