Legmeervogels eindelijk op eerste plaats na zege op Weesp

Na een 0-3 overwinning tegen FC Weesp hebben Legmeervogels zich gevestigd op de eerste plek in de 2e klasse B op zondag. ZSGOWMS speelde gelijk tegen SCH’44. Met een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer twee hebben Legmeervogels een voorsprong van twee punten te pakken.

Met een harde wind over het kunstgrasveld van FC Weesp hadden beide ploegen moeite om in hun spel te komen. Pas in de 38ste minuut kon een eerste poging genoteerd worden. Deze kwam van Kick van Aelst van FC Weesp, alleen miste deze de juiste richting.  Enkele minuten later kwam Legmeervogels op voorsprong. Lulinho Martins ging er op de linkerkant vandoor en leverde een matige voorzet af. Het verdedigen van Weesp was even matig en doelman Arno Copier werd gepasseerd door Stefan Tichelaar. Met deze 0-1 voorsprong werd gerust in de hoop dat de tweede helft aantrekkelijker zou worden.

IJdele hoop, zo bleek, want het bleef een rommelige wedstrijd met veel verkeerde passes over en weer. Kwalitatief leken de spelers van Legmeervogels beter, maar op het veld kwam het er maar moeizaam uit. De score laat het verschil in kwaliteit wel zien. In de 54ste minuut werd Jordy de Groot in stelling gebracht door Lulinho Martins en daarmee werd de voorsprong verdubbeld. Bij FC Weesp was de hoop op een resultaat vervlogen en weer was het Martins die Stefan Tichelaar een kwartier voor het einde de kans gaf om zijn tweede treffer te scoren. Deze wist Tichelaar te benutten en hij bracht de stand naar 0-3.

Legemeervogels verdediger Noud Schartman was na afloop niet tevreden over het spel. “Wij speelden onzorgvuldig waardoor er veel onnodig balverlies werd geleden. De tweede helft met de wind in de rug ging het ons wat beter af en na de 0-2 en de 0-3 hebben we het duel zakelijk uitgespeeld.”

Voor Legmeervogels trainer Jack Hondsbeek is met de overname van de koppositie gehoor gegeven aan zijn klaagzang van de afgelopen weken. Met de meeste doelpunten voor en de minste tegen sprak hij regelmatig zijn ongeloof uit over de ranglijst. Hondsbeek heeft nu in ieder geval voor een week de felbegeerde eerste positie in handen.