Legmeervogels eindigt op fraaie zesde plaats

Legmeervogels heeft het debuutseizoen in de zondag eerste klasse A afgesloten met een bloedeloos gelijkspel. Er stond niets meer op het spel bij AFC’34 en het duel om des keizers baard eindigde zoals deze begon: 0-0. Daarmee noteerde de ploeg van de vertrekkende trainer Jack Honsbeek een zeer fraaie vijfde eindklassering.

Ondanks dat beide ploegen al klaar waren met dit seizoen – AFC’34 bereidde zich voor op de nacompetitie en Legmeervogels was uitgespeeld – wilden beide ploegen ook de laatste wedstrijd van het seizoen nog zien te winnen. De gasten uit Uithoorn kregen de eerste goede kans, maar het schot van Joey Sack was te zacht om doelman Mike Wesselink te verrassen. Ook had Bilal el Achkar teveel tijd nodig om een pass van Lulinho Martins te controleren, waardoor een goede mogelijkheid verloren ging. Aan de andere kant wist Mels Bos een scoringskans onschadelijk te maken.

In de tweede helft begon AFC’34 iets feller en daar had Legmeervogels het moeite mee. De Uithoorners kwamen nauwelijks meer van de eigen helft en konden doelman Rahim Gök danken dat hij zijn ploeg op de been hield. Na de eerste stormloop van de thuisploeg te hebben overleefd, kreeg Legmeervogels weer iets meer grip op de wedstrijd met een paar kleine kansen. Een doelpunt zat er de hele wedstrijd al niet in, waardoor het duel eindigde zoals het begon: met 0-0 op het scorebord.

Legmeervogels is als promovendus op een knappe zesde plaats geëindigd. Het was voor Honsbeek zijn laatste wedstrijd als trainer van de Uithoorners. Na vier seizoenen, waarin hij van Legmeervogels een subtopper in de eerste klasse maakte, gaat de oefenmeester volgend seizoen aan de slag als assistent-trainer bij tweededivisionist Wilfred van Leeuwen. Legmeervogels staat na de zomer onder leiding van Michel Nok, nu trainer van het tweede elftal.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag eerste klasse A.