Legmeervogels en AFC’34 imponeren niet

In de zondag eerste klasse A zijn Legmeervogels en AFC’34 er niet in geslaagd om tot scoren te komen. De gelijkopgaande wedstrijd eindigde zoals deze begon: 0-0. Legmeervogels, de ploeg van Jack Honsbeek, sluit daardoor de eerste seizoenshelft af op een zevende plaats.

De eerste 45 minuten waren niet hoogstaand, bij vlagen zelfs slaapverwekkend. AFC’34 had in deze helft het meeste balbezit, maar creëerde weinig tot geen echte scoringskansen. Legmeervogels beperkte zich tot verdedigen en wanneer de thuisploeg een poging waagde om uit te breken, was de passing erg onzorgvuldig en ging de mogelijkheid verloren. In de veertigste minuut was er wel een opleving toen Dennis Bakker in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door AFC’34-verdediger Boi Postma. De penalty werd vervolgens gemist door Stefan Tichelaar, die naast het doel van de Alkmaarders mikte. Zo bleef de eerste helft doelpuntloos.

In het tweede bedrijf beten beide ploegen iets meer van zich af. Namens de gasten liet Kobina Plange, oud-spits van Hoofddorp, binnen de minuut een kans onbenut. Even later zette Tichelaar aan de andere kant Lulinho Martins oog-in-oog met doelman Joey Wiese, die de aanvaller van Legmeervogels van scoren afhield. De Uithoorners hadden vervolgens het geluk dat een kopbal van Bas Kansen tegen de lat eindigde.

Het was vooral de wedstrijd van beide doelmannen: Rahim Gök (Legmeervogels) en Joey Wiese (AFC’34), die de gehele wedstrijd hun doel schoon hielden. Het spel golfde op en neer, maar beide ploegen slaagden er niet in om de brilstand te doorbreken. In de slotfase leverde een goed uitgespeelde aanval van Legmeervogels niet het gewenste doelpunt op, terwijl ook Jordy de Groot net iets over het Alkmaarse doel mikte. In de stand kwam geen verandering meer, waardoor de twee ploegen met een 0-0 de winterstop ingaan.

Legmeervogels sluit de eerste seizoenshelft van het debuutseizoen in de eerste klasse af op een zevende plaats met zestien punten uit de eerste dertien wedstrijden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Hans Heere
Archieffoto: Ronald Bakker