Legmeervogels en Hoofddorp laten punten liggen met gelijkspel

Koploper Legmeervogels en laagvlieger Hoofddorp hebben in de zondag tweede klasse B de punten verdeeld. In een leuke wedstrijd bleven beide ploegen in evenwicht (1-1), al vonden de trainers na afloop dat er voor hun meer in had gezeten. Zowel Jack Honsbeek (Legmeervogels) als Hoofddorp-trainer Jimmy Simons was het erover eens: “Dit zijn twee verloren punten.”

Vanaf het begin waren de twee ploegen redelijk aan elkaar gewaagd in Uithoorn. Hoofddorp zorgde voor meer gevaar bij het doel van Jasper van Gelderen en opende na een kwartier spelen ook de score. Een goede voorzet van Jasper de Bie werd door aanvaller Revelinio Vermeer binnen gelopen: 0-1. Na deze tegentreffer zette Legmeervogels wat meer druk en kreeg het ook een aantal kansen. Stefan Tichelaar en Jordy de Groot hadden het vizier echter niet op scherp om doelman Jan Ziere te passeren.

Legmeervogels - Hoofddorp

Vlak voor rust kreeg Legmeervogels nog een grote kans om met een gelijkspel de rust in te gaan. Lulinho Martins passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal af op Tichelaar, maar Ziere hield zijn doel schoon. Zo ging Hoofddorp met een knappe 0-1 voorsprong op bezoek bij de koploper de tweede helft in. Daarin speelde het spel zich vooral af op het middenveld en waren er voor beide ploegen weinig kansen.

De thuisploeg kreeg meer het overwicht en kwam met wat geluk op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd viel een hoge bal ongelukkig op een arm van Hoofddorp-verdediger Yannick Steffens, die zijn arm nog wel langs zijn lichaam hield en het daardoor niet doorhad. De scheidsrechter zag het wel als handsbal en gaf Legmeervogels een strafschop. Deze werd overtuigend benut door Tichelaar, die Legmeervogels langszij schoot.

Hoofddorp moest de wedstrijd uiteindelijk met tien man uitspelen door een tweede gele kaart voor Vermeer. Met een man minder probeerden de gasten stand te houden, waar Legmeervogels het tempo opvoerde in de slotfase. Met snelle uitvallen was de thuisploeg nog gevaarlijk, alleen zonder succes. Zo had De Groot vlak voor tijd de beslissing op zijn schoen, maar doelman Ziere wist de bal op knappe wijze uit het doel te houden.

Zo bleven beide ploegen steken op een 1-1 gelijkspel, waar ze allebei teleurgesteld over waren. Voor zowel Legmeervogels en Hoofddorp hadden de drie punten erin gezeten en voelt dit dus ook als twee verloren punten. Dat puntverlies is voor Legmeervogels duur, aangezien de ploeg van Jack Honsbeek de koppositie verliest aan ZSGOWMS. De Uithoorners hebben één punt achterstand op de promovendus. Hoofddorp blijft tegenvallend onderin staan, maar klom door het ene punt wel naar de twaalfde plaats in de zondag tweede klasse B.