Legmeervogels en Houten komen niet tot scoren

Legmeervogels heeft de mogelijkheid laten liggen om een belangrijke sprong op de ranglijst in de zondag tweede klasse B te maken. De ploeg van Jack Honsbeek bleef op eigen veld tegen Houten in een matig duel steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

In een slordige eerste helft waren de kansen schaars. Houten leek als eerst gevaarlijk te zijn, maar een doelpunt van Scholts werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant probeerde Jordy de Groot het van afstand. Zijn schot kon niet klem gepakt worden door doelman Maarten van Zemst, al konden Lulinho Martins en Mels Bos niet profiteren.

De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af, met slechts een paar speldenprikjes van beide ploegen. Vlak voor rust leek Legmeervogels aan te zetten. Achtereenvolgens De Groot en Martins wisten hun weg door de defensie van Houten te vinden, de eindpass was echter verkeerd. Laatstgenoemde kreeg in de blessuretijd op aangeven van Bilal el Achkar nog een goede kans, maar uit de lucht raakte hij de bal volledig verkeerd.

Legmeervogels - Houten

Na de rust was het de thuisploeg dat de overhand had. Een doelpunt bleef echter uit. Zo kreeg het aanvalstrio El Achkar-De Groot-Martins een enorme mogelijkheid om uit een counter met z’n drieën op het doel af te gaan, maar kwam de enige overgebleven verdediger van Houten als winnaar uit de strijd. Legmeervogels leek wel de score te openen, al werd het doelpunt van Jordy de Groot afgekeurd nadat hij een lob van Martijn Guitink in buitenspelpositie binnen liep.

De Uithoorners drongen meer aan, maar kwamen moeilijk door de muur van Houten heen. Laat in de wedstrijd was een ingestuurde vrije trap van Legmeervogels nog dreigend. Een schot van El Achkar werd echter goed uitverdedigd door Houten, nadat de keeper de bal door een veraderlijke stuit niet vast kon pakken. Zelf kregen de gasten in de laatste minuut nog een mogelijkheid, tot dat moment slechts een paar keer in de buurt van het vijandelijke doel geweest. Léon de Lange kwam bij de eerste paal echter net tekort.

Legmeervogels had goede zaken kunnen doen in de tweede klasse B en uit de degradatiezone kunnen komen, maar houdt slechts een punt over aan het inhaalduel tegen Houten. Het komt nu op gelijke hoogte met nummer tien Kampong, tegen wie de Uithoorners ook nog een wedstrijd moeten inhalen.

“Het was van beide kanten rommelig, je wordt niet warm van dit spel”, zei Legmeervogels-trainer Jack Hosbeek na afloop. “Het ging puur om het resultaat. We konden de wedstrijd breken, dat lieten we na en hielden daarmee de tegenstander in de wedstrijd. Met dit puntje schieten we niks op, maar voor hetzelfde geval hadden we het ook kunnen verliezen. Al hadden wij hier wel moeten winnen, zeker op basis van de tweede helft.”