Home / Algemeen / Legmeervogels flitsend van start tegen FC Uitgeest

Legmeervogels flitsend van start tegen FC Uitgeest

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft zonder al teveel problemen afgerekend met nieuwkomer FC Uitgeest. De ploeg van Michel Nok was op bezoek bij de promovendus met 1-3 te sterk, waarmee de oefenmeester een uitstekend competitiedebuut kende.

Nok koos in Uitgeest voor zes nieuwelingen in de basis: Mitchel Dijkstra (WVHEDW), Yasin Poyraz (JOS/Watergraafsmeer), Ginywyne Olf (Zeeburgia), Faouzi Ben Yerro (FC Breukelen), Geoffrey Verwey (Real Sranang) en de teruggekeerde Yorick van der Deijl (RODA’23). In de eerste helft was Legmeervogels heer en meester. Schoten van Damien de Vegt (gekeerd) en Van der Deijl (op doelman Sven Koning) leverden nog niet de gewenste openingstreffer op.

Deze viel na 29 minuten wel. Op aangeven van Van der Deijl opende De Vegt de score. Daarna had FC Uitgeest het moeilijk en daar profiteerden de Uithoorners vlak voor rust optimaal van. Eerst schoot Verwey de 0-2 achter Koning en even later was de oud-prof zelf de aangever op Poyraz voor de 0-3 ruststand.

Ook na de hervatting was Legmeervogels veelvuldig voor het doel van de thuisploeg, maar in de afwerking zat het nu niet mee. Langzaam probeerde FC Uitgeest zich nog te kunnen mengen in de wedstrijd, maar verder dan een magere treffer van invaller Mike Adrichem kwam de promovendus niet. Legmeervogels was simpelweg een maatje te groot voor FC Uitgeest. Volgende week treffen de Uithoorners opnieuw een nieuwkomer, wanneer LSVV (dat met 2-3 van JOS/Watergraafsmeer verloor) op bezoek komt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Met dank aan Hans Heere
Archieffoto boven: Ronald Bakker | Yasin Poyraz