Foto Hans van Dijk

Legmeervogels geeft SCH’44 voetballes en pakt koppositie

In de zondag tweede klasse B heeft Legmeervogels na vier wedstrijden de eerste plaats in handen genomen. De ploeg van Jack Honsbeek is nog steeds zonder nederlaag en maakte korte metten met SCH’44. Het werd 0-6 in Harmelen.

Bij rust was het pas 0-1 voor de ploeg uit Uithoorn. SCH’44 liet de tegenstander zelf graag het spel maken om vervolgens via de counter toe te slaan. Nu waren de rollen omgekeerd en leunde Legmeervogels achterover. Iets waar de thuisploeg duidelijk moeite mee had. Geduldig zocht de ploeg van Honsbeek naar een opening door de bal langdurig achterin rond te spelen. Het was dan ook niet verrassen dat Legmeervogels-doelman Jasper van Gelderen het eerste half uur niets te doen kreeg.

Foto Hans van Dijk: Stefan Tigchelaar scoort vanaf elf meter de 0-1

Pas na een half uur ontstond het eerste gevaar toen Lulinho Martins een aanval opzette. Hij bereikte Stefan Tichelaar en die zag zijn inzet met de hand worden gestopt. De door scheidsrechter Van Genderen toegekende strafschop werd Tichelaar ingeschoten (0-1).

Na de rust begon SCH’44 aan een offensief. De thuisploeg had veel balbezit, maar werd nauwelijks echt gevaarlijk. Er volgden dan wel een aantal corners op rij, maar deze worden vrij eenvoudig door doelman Jasper van Gelderen uit de lucht geplukt. Door het druk zetten op het doel van Legmeervogels gaf SCH’44 ook veel ruimte weg waar Legmeervogels dan handig gebruik van wist te maken.

Het duel was vervolgens binnen acht minuten beslist. Twee maal Lulinho Martins en eenmaal Joey Sack zorgden dat het een kwartier voor tijd 0-4 stond. SCH’44, dat niet gewend was te verliezen, begint meer en meer te mekkeren tegen de scheidsrechter wat dan weer een regen van gele kaarten voor de thuisploeg opleverde.

In de 80ste minuut maakte Jordy de Groot de 0-5 en het halve dozijn werd door Damien de Vegt vol gemaakt (0-6). Door de winst is Legmeervogels samen met de tegenstander voor aanstaande zondag, ZSGO/WMS, koploper met tien punten uit vier wedstrijden.

Kijk op de klassenpagina van de zondag tweede klasse B voor alle uitslagen, de stand en het programma.