Legmeervogels geeft VVA/Spartaan voetballes

In de zondag tweede klasse B heeft Legmeervogels hard uitgehaald tegen promovendus VVA/Spartaan. De Amsterdammers hadden niets in te brengen tegen de ploeg van Jack Honsbeek. Het werd uiteindelijk 4-0 met twee doelpunten van Lulinho Martins.

Legmeervogels begint goed aan de wedstrijd, maar heeft heel veel moeite om de verdediging van VVA/Spartaan uit elkaar te spelen. Robin Oussoren is nog het dichtst bij een treffer, maar vrijstaand voor de doelman van VVA/Spartaan komt hij niet verder dan zwak rollertje. VVA/Spartaan stel er weinig tegenover. Het elftal van Petar Djenic beschikt over een aantal balvaardige spelers welke heel graag gaan voor het persoonlijk succes gaan en dus niet aan het teambelang denken. Voor rust wordt er niet gescoord.

2

De tweede helft is nog jong als Legmeervogels op een 1-0 voorsprong komt. Een bal over de breedte van het veld van Stefan Tichelaar zorgt voor veel misverstanden in achterhoede van VVA/Spartaan en daar maakt Lulinho Martins handig gebruik van en hij scoort de 1-0.

De tweede treffer, enige minuten later, komt van de voeten van de van RODA’23 overgekomen Damien de Vegt dit op aangeven van Robin Oussoren. Hierna is het verzet van VVA/Spartaan gebroken en via een tweede treffer van Lulinho Martins, nadat Damien de Vegt de lat heeft geraakt, en Joey Sack (4-0) is het over en uit voor de Amsterdammers. Voor VVA/Spartaan is het te hopen dat Djenic van de spelers met goede individuele kwaliteiten snel een team weet te maken, dan zou het nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

3

Legmeervogels-speler Mels Bos: “De eerste helft is niet best. Er waren veel slordigheden en we speelden niet compact genoeg. In de tweede helft scoren we snel en dan loopt alles en speel je gewoon goed.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.