Legmeervogels haalt oud-prof Geoffrey Verweij (Real Sranang)

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Geoffrey Verweij. De oud-profvoetballer is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij vierdeklasser Real Sranang. Speciaal vanwege de nieuwe trainer Michel Nok maakt hij de overstap naar Uithoorn.

Hij kreeg genoeg belletjes van clubs op hoog niveau. Net zo makkelijk wees hij ze af. “Ik ben 34 en heb niet meer zo de ambitie. Plezier is voor mij het allerbelangrijkste en ik heb zoveel plezier bij Real Sranang.” Maar een telefoontje van goede vriend Michel Nok veranderde de situatie. “Ik ken hem al lang. We voetballen in de zomer samen met een aantal andere (oud-)profvoetballers. Mitchell Schet, Ryan Babel en nog een paar. Michel komt vaak bij Real Sranang kijken. Dat hij de nieuwe trainer wordt, was heel bepalend voor mij. Anders was ik nooit gegaan.”

Verweij, opgegroeid bij DWS, speelde voor Sparta (twee seizoenen), Haarlem (drie) en FC Emmen (ook drie seizoenen). Na zijn profcarriere ging hij verder in het amateurvoetbal. Vier jaar speelde hij voor IJsselmeervogels, één seizoen bij Chabab om vervolgens naar Stormvogels te gaan. “Na Stormvogels (2014) was ik eigenlijk gestopt. Een paar vrienden waren van plan naar Real Sranang te gaan en vroegen mij mee te komen. Ze wilden graag kampioen worden. Vorig seizoen lukte het niet (Sranang strandde in de nacompetitie, red.), maar dit jaar gaat het wel lukken. Wij zijn te goed voor de vierde klasse.”

De 34-jarige aanvaller trainde al een keer mee bij Legmeervogels. “Het viel me op dat ze veel jonge, gretige spelers hebben. Het ontbreekt alleen aan een beetje ervaring. Misschien dat ik daarom ben gehaald.” Het niveau beviel hem wel. “Het was lekker om weer op een hoger niveau te kunnen spelen. Ik weet niet zoveel van de club, maar wil ze graag helpen met mijn ervaring. Overal waar ik heb gespeeld heb ik meegedaan voor de bovenste plaatsen. Dat ben ik komend seizoen ook van plan. Ik kom niet voor een bijrolletje in de middenmoot, daar heb ik geen zin in. Het zou mooi zijn als er daarvoor nog een paar ervaren spelers, misschien oud-profs, bijkomen.”

Foto boven: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!