Legmeervogels heeft bereiken volgende ronde door winst op TAVV in eigen hand

Dankzij een benauwde maar verdiende overwinning op TAVV is Legmeervogels dicht bij het bereiken van de knock-outronde van de districtsbeker. De zaterdag tweedeklasser werd in Uithoorn met 2-1 verslagen door doelpunten van Yasin Poyraz en Tim Correia.

De eindstand stond halverwege het duel al op het scorebord. Binnen acht minuten keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Een hoekschop van Mike Slottje werd niet goed verwerkt en Lyndon de Bruijn maakte hier dankbaar gebruik van. Het antwoord van Legmeervogels volgde vlak daarna. TAVV-doelman Edwin Pieterse had geen antwoord op een schot van Yasin Poyraz: 1-1. De Uithoorners creëerden vel kansen om op voorsprong te komen, maar het zat niet mee in de afronding.

Een fraaie aanval in de 32ste minuut resulteerde wel in de 2-1. Yorick van der Deijl veroverde de bal op het middenveld, via Joey Sack en Dennis Bakker kwam deze terecht bij Tim Correia, die in de afwerking geen fout maakte. TAVV gokte vooral op de counter om gevaar te stichten en was een paar keer dichtbij een gelijkmaker. Op slag van rust dacht Van der Deijl de voorsprong verder uit te breiden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een handsbal.

TAVV liet zich telkens ver terugzakken waardoor Legmeervogels het spel moest maken. Ook in de tweede helft liet de thuisploeg het veelvuldig afweten in het afronden van de kansen. Hierdoor konden de gasten uit Ter Aar blijven hopen op een goed resultaat. Pas in de laatste tien minuten beten de bezoekers meer van zich af. Looyesteijn glipte door de verdediging van Legmeervogels heen, maar doelman Mitchel Dijkstra voorkwam op fraaie wijze de gelijkmaker.

Trainer Michel Nok was na afloop tevreden dat zijn ploeg, buiten het resultaat, beter speelde dan een week geleden tegen Amstelveen. “Je ziet het elftal met de week beter op elkaar ingespeeld raken. Dit geeft echt vertrouwen voor de toekomst.”

Amstelveen is in deze poule met twee overwinningen al zeker van een plek bij de eerste twee. Legmeervogels volgt op drie punten, TAVV en KDO hebben er één. Wanneer Amstelveen zaterdag haar sportieve plicht vervult tegen TAVV, hebben de Uithoorners aan een gelijkspel tegen buurman KDO genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Kijk hier voor alle uitslagen van de zaterdagwedstrijden in de districtsbeker.

Verslag Hans Heere
Archieffoto boven Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!