Legmeervogels heeft geen kind aan Pancratius

Zondag tweedeklasser Legmeervogels heeft zich met duidelijke cijfers en zonder enige problemen ontdaan van Pancratius. Op bezoek in Badhoevedorp was de ploeg van Jack Honsbeek met 1-6 te sterk.

Het duurde niet lang voordat het bal was geopend. Al na zeven minuten bracht Sebastiaan van Dijke op aangeven van Joey Sack de gasten op fraaie wijze aan de leiding. Na deze vroege voorsprong van Legmeervogels werd het spel van Pancratius er niet beter, maar wel harder op. Hoewel de thuisploeg optisch gezien wel veel meer balbezit had, deden ze hier heel weinig mee.

20151108-_HVD7161

Na een klein half uur wist Legmeervogels de voorsprong te verdubbelen. Vanaf elf meter hoefde Stefan Tichelaar niet te twijfelen en maakte al zijn vijfde doelpunt uit een strafschop: 0-2. Nog geen twee minuten later viel de mooiste goal van de middag te noteren. Een aanval over veel schijven kwam uiteindelijk terecht bij Lulinho Martins, die niet zelfzuchtig was en het Tichelaar gunde om het laatste tikje te geven.

Zo was de wedstrijd halverwege beslist, zeker omdat de thuisploeg verder moest met tien man na een rode kaart voor Justin Ruijter. En mocht Pancratius nog iets willen proberen in de tweede helft, dan was daar al snel een eind aan gemaakt. Nog geen honderd seconden na de hervatting was het Damien de Vegt die op aangeven van Dennis Rijbeek voor de 0-4 zorgde. Zo had Legmeervogels een eenvoudige middag in Badhoevedorp.

20151108-_HVD7170

Vooral doelman Patrick Brouwer had het rustig, hij hoefde nauwelijks in actie te komen. Legmeervogels was heer en meester en bouwde de voorsprong verder uit tot 0-6. De laatste twee doelpunten kwamen op naam van Jordy de Groot. Pancratius wist uit een strafschop van Ralf Fenne nog wat terug te doen, maar het was slechts om de eer te redden: 1-6.

“Dit was een hele goede pot voetbal”, zei doelman Patrick Brouwer na afloop. “Als collectief hebben wij deze overwinning binnengehaald. We hebben rustig op onze kansen gewacht en op het juiste moment gescoord. Na de 0-4, vlak na rust, zag je het geloof bij Pancratius helemaal wegzakken. De ban was gebroken en wij konden de tweede helft rustig uitspelen.”

20151108-_HVD7206

Door de eclatante zege blijft Legmeervogels in het spoor van koploper ZSGO/WMS. De ploeg van Jack Honsbeek moet de tweede plaats delen met SCH ’44 – op drie punten van de koploper – maar heeft een veel beter doelsaldo, mede dankzij deze wedstrijd.