Home / Algemeen / Legmeervogels houdt Weesp op 2-2

Legmeervogels houdt Weesp op 2-2

Debutant in de tweede klasse Legmeervogels heeft haar openingsduel tegen FC Weesp met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van de nieuwe trainer Jack Honsbeek bleef op het eigen terrein goed overeind. Een cruciaal moment gebeurd vlak voor rust.

Scheidsrechter Van der Knaap keurde een doelpunt van Legmeervogels af en twintig seconden later scoorde Weesp. Het werd uiteindelijk dus 2-2. Honsbeek: “ Ik ben zeker tevreden met dit gelijkspel al had er meer in gezeten”.

Foto Jaap Maars
Foto Jaap Maars

Al na twee minuten kwam Weesp op voorsprong. Jesse van Huisstede was de doelpuntenmaker namens de gasten. Legmeervogels bleef ondanks die vroege tegen goal rustig en de gelijkmaker van Stefan van Grieken, halverwege de eerste helft, was terecht. 1-1 leek ook de ruststand te worden maar niets was minder waar. Jordy de Groot lobte de bal over Copier heen en Rowan Hoogenboom gaf vervolgens het laatste tikje. Scheidsrechter Van der Knaap keurde de goal echter af wegens duwen van Hoogenboom.

In de verwarring die ontstond en tijdens de protesten van Legmeervogels profiteerde Weesp optimaal. De toegekende vrijetrap werd snel genomen en Jaimy van Vliet zette Weesp vlak voor de rust op 1-2. De scheidsrechter zou later toegeven aan de voorzitter van Legmeervogels dat hij fout zat en de goal nooit had mogen goedkeuren omdat hij nog in gesprek was met spelers van Legmeervogels.

Foto Jaap Maars: Doelman Joey van de Wal grijpt goed in
Foto Jaap Maars: Doelman Joey van de Wal grijpt goed in

In de tweede helft toonde Legmeervogels, voor de tweede keer die middag , veerkracht. Eerst was het Robin Oussoren ie een goede mogelijkheid onbenut liet toen hij veel te snel wilde schieten. Laurens van der Greft was later wel succesvol. Hij rondde op prachtige wijze een goed lopende aanval af. Zijn schot, van zo’n twintig meter, belandde diagonaal hoog in het doel van Copier.

Het debuut van Legmeervogels eindigde dus in 2-2. Voor Weesp, dat vorig seizoen een beslissingsduel om de titel verloor van NVC, was het misschien een bittere pil: Trainer Karel Knaap : “Gezien het beeld van de wedstrijd was dit een terecht gelijkspel. Maar het is voor mij wel een beetje een tegenvaller dat mijn ploeg onder haar normale niveau speelde.”

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer en Radio Rick FM

Foto’s Jaap Maars

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!