Legmeervogels kan champagne alvast koud zetten

In de zondag tweede klasse B is Legmeervogels nog één punt verwijderd van het kampioenschap. De ploeg van Jack Honsbeek won met 1-3 op bezoek bij Houten en zag concurrenten ZSGOWMS en Elinkwijk opnieuw punten verspelen. Een gelijkspel volgende week in de inhaalwedstrijd tegen ZSGOWMS is voldoende voor een historische stap in de clubgeschiedenis.

Legmeervogels heeft het tegen Houten zeker niet cadeau gekregen. Een vroege voorsprong door een doelpunt van Jordy de Groot op aangeven van Stefan Tichelaar na twee minuten werd al snel weer ongedaan gemaakt. Houten strafte een zwakke uittrap van doelman Jasper van Gelderen af: 1-1. Legmeervogels speelde slechts bij vlagen als een aanstaand kampioen. Met een kwartier op de klok hadden de gasten de voorsprong weer te pakken toen een hoekschop van Bilal el Achkar door Tichelaar werd binnen gewerkt.

De ploeg uit Uithoorn wilde deze voorsprong uitbreiden, maar de diverse kansen die werden gecreëerd leverden niet het gewenste resultaat op. Houten besloot al vanaf het begin van de tweede helft alles-of-niets te gaan spelen. Legmeervogels werd naar achteren gedrukt en had het duidelijk moeilijk met de aanvalsdrang van Houten, maar de thuisploeg kwam niet verder dan een paar hoekschoppen en vrije trappen. Tom de Kleine was het dichtst bij een gelijkmaker, alleen werd zijn vrije trap door Van Gelderen uit de kruising gehaald.

Waar de gelijkmaker in de lucht hing, was het uiteindelijk Legmeervogels dat in de tegenstoot toesloeg. Damien de Vegt ontdeed zich van een aantal verdedigers en stelde de vrijstaande De Groot in staat om de 1-3 binnen te schuiven. Ook nu zette Houten weer aan, zonder echt nog gevaarlijk te zijn. Legmeervogels hield stand en boekte zo een belangrijke overwinning. Aan een punt heeft de ploeg van Jack Honsbeek volgende week genoeg, als de wedstrijd tegen ZSGOWMS voor de derde keer staat ingepland.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Met dank aan Hans Heere
Archieffoto boven Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)