Home / Algemeen / Legmeervogels keert met goed gevoel terug van trainingskamp

Legmeervogels keert met goed gevoel terug van trainingskamp

Een geslaagd trainingskamp voor Legmeervogels, dat het Spaanse Alicante opzocht van 11 tot en met 15 januari. “Het was een mooie combinatie van inspanning en ontspanning”, blikt trainer Jack Honsbeek terug. Aansluitend op de eerste seizoenshelft, waar de ploeg uit Uithoorn als promovendus niet onaardig meedraait in de eerste klasse op zondag, werd de zon opgezocht.

Het collectief van trainer Honsbeek bezet momenteel de zevende plek in de competitie, maar het verschil is slechts zes punten met hekkensluiter Nieuw Utrecht. Ze vertrokken met een goed gevoel na de eerste seizoenshelft naar Alicante, waar er vijf dagen intensief gewerkt werd aan het teamgevoel.

“We hebben het allemaal zelf geregeld”, aldus een tevreden Honsbeek. “Van de accommodatie tot de activiteiten, het was allemaal fantastisch. De villa waar met z’n dertigen in zaten was prachtig en de uitstapjes bevielen ook goed.” De selectie trainde intensief op een prachtig complex, maar bezocht daarnaast de stad Alicante en speelde voetgolf op een speciale golfbaan en voetvolley op het strand. “Bij thuiskomst sprongen sommige jongens nog wel even in het zwembad, maar dat was behoorlijk koud”, lacht Honsbeek.

Een uitstekende basis voor de tweede seizoenshelft, zo oordeelt Honsbeek. “Het is heel belangrijk dat je elkaar ook even wat langere tijd kunt spreken, in plaats van vluchtig op trainingsavonden.” De trainer zal na dit seizoen vertrekken bij Legmeervogels, maar dat staat zijn fanatisme om de doelstelling van dit jaar te bereiken niet in de weg. “We moeten in de tweede seizoenshelft meer punten bij elkaar spelen dan in de eerste, want dan eindigen we boven de degradatiestreep.”

Dat de eerste wedstrijd die voor Legmeervogels op het programma staat de uitwedstrijd tegen koploper Purmersteijn is, baart Honsbeek geen zorgen. “Het goede gevoel van het trainingskamp moeten we meenemen voor de langere termijn en de koploper krijg je hoe dan ook. We moeten onze huid zo duur mogelijk gaan verkopen, maar of we winnen of verliezen: het gevoel zullen we vasthouden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!