Sack behoedt Legmeervogels in extremis voor nederlaag

Legmeervogels heeft in de zondag eerste klasse A aan de uitwedstrijd tegen Elinkwijk een punt overgehouden. De ploeg van Jack Honsbeek keek tegen een 2-0 achterstand aan, maar Noud Schartman en Joey Sack zorgden ervoor dat er alsnog een punt kon worden meegenomen. Sebastiaan van Dijke (Legmeervogels) en twee spelers van Elinkwijk haalden het einde van de wedstrijd niet. Zij konden alledrie met rood vertrekken.

Naast de drie rode kaarten vielen er ook nog eens tien gele kaarten. Maar onsportief was de wedstrijd allerminst. Het eerste kwartier was voor Legmeervogels. Daarna kwam er een klein verval in het spel van Legmeervogels. Persoonlijke duels gingen verloren en de passing was matig. Elinkwijk kwam op voorsprong. Het was een fraaie aanval van Elinkwijk waarbij de verdediging van Legmeervogels volledig zoek werd gespeeld. Jordy Best rondde de aanval met een mooi doelpunt af: 1-0.

2016113 Elinkwijk Legmeervogels Ronald Bakker

Elinkwijk kreeg nog een aantal mogelijkheden om verder uit te lopen. Sebastiaan van Dijke, Dennis Rijnbeek en doelman Rahim Gök voorkwamen dat de wedstrijd al vroeg werd beslist. Na een halfuur liet Legmeervogels zich weer zien. Stefan Tichelaar was na een combinatie met Lulinho Martins en Dennis Bakker dichtbij de gelijkmaker. De uitgestoken voet van doelman Niels Willemse voorkwam een doelpunt. De thuisploeg ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, met een beter Elinkwijk. De 2-0 was dan ook logisch. Alain de Koter schoot de bal in de korte hoek binnen. Vlak voor de goal zou er een overtreding op Dennis Bakker zijn geweest. Er ontstond een opstootje, waarna Sebastiaan van Dijke met twee gele kaarten binnen de minuut het veld moest verlaten. Gek genoeg ging Legmeervogels met een man minder beter spelen.

De kansen kwamen er voor Legmeervogels. Stefan Tichelaar schoot de bal uit een vrije trap op de lat. Twee minuten leek Jordy de Groot de bal binnen te koppen maar met een onmogelijke redding wist Willemse de 2-1 te voorkomen. Legmeervogels bleef aandringen. Twintig minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer. Een corner van Lulinho Martins werd binnengewerkt door Noud Schartman. Even later mocht ook Elinkwijk met tien man verder. Noël Valk zag na zijn overtreding op Joey Sack de directe rode kaart getoond worden.

20161113 Elinkwijk Legmeervogels Ronald Bakker

Legmeervogels bleef aandringen en was in deze fase heer en meester. Elinkwijk kwam er niet of nauwelijks uit. Doelman Rahim Gök moest één keer met een uitgestoken been ingrijpen om de 3-1 te voorkomen. Een minuut voor tijd moest er nog een Elinkwijk-speler (Jeffrey Pfoster) met rood er vanaf. In overtal rook Legmeervogels nog meer kans op de gelijkmaker. Toch leek de wedstrijd op een deceptie voor de bezoekers af te stevenen, nadat Roberto van der Tier een bal van de lijn haalde voor de thuisploeg. In de blessuretijd was het het Joey Sack die alsnog de verdiende gelijkmaker scoorde en voor een ontlading bij de gasten zorgde.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Met dank aan: Hans Heere
Foto’s: Ronald Bakker