Legmeervogels komt goed uit winterstop met winst op NVC

Legmeervogels heeft de ongeslagen reeks van voor de winterstop doorgetrokken naar de eerste wedstrijd van 2016. De ploeg van Jack Honsbeek won op eigen veld met 3-0 van NVC en blijft daarmee fier koploper in de zondag tweede klasse B.

De wedstrijd ging vooraf met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de op vrijdag 8 januari overleden elftalleider Jan Feddema. De ploeg uit Uithoorn begon voortvarend en moest al binnen vier minuten op voorsprong staan. Joey Sack kon alleen op de doelman af, maar zijn lob was niet zorgvuldig genoeg. Na deze eerste mogelijkheid ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd op het zware veld.

Foto Jaap Maars: Lulinho Martins scoorde twee keer tegen NVC
Foto Jaap Maars: Lulinho Martins scoorde twee keer tegen NVC

Legmeervogels was de betere ploeg en had in de twintigste minuut een nieuwe kans om de voorsprong te openen. De zoveelste aanval uit het boekje ging via Lulinho Martins, Stefan Tichelaar en Jordy de Groot, alleen werd de inzet van laatstgenoemde geblokt door een verdediger van NVC. Na ruim een half uur viel de openingstreffer wel. Na een combinatie met Joey Sack weet Martins het net te vinden: 1-0.

Dat was ook de ruststand in Uithoorn. De tweede helft was nog maar net begonnen als Lulinho Martins op aangeven van De Groot voor de tweede keer trefzeker was. Door deze snelle 2-0 was NVC enigszins aangeslagen en kreeg Legmeervogels een aantal kansen om verder uit te lopen. Pas in de zestigste minuut wordt de wedstrijd beslist. Een weergaloze actie lag aan de basis van het doelpunt van Sack, die de 3-0 in de kruising schoot.

Foto Jaap Maars: Jordy de Groot
Foto Jaap Maars: Jordy de Groot

In het laatste half uur kreeg Legmeervogels kans op kans om het doelsaldo verder op te vijzelen, maar het ontbrak de thuisploeg aan scherpte. Aan de andere kant was doelman Jasper van Gelderen alert bij een enkele poging van NVC, waarmee hij zijn doel schoon hield. Het bleef uiteindelijk bij 3-0.

Met de drie punten deed Legmeervogels goede zaken in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Jack Honsbeek is nog altijd ongeslagen als koploper dit seizoen en heeft zes punten voorsprong op de achtervolgers. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij middenmoter DCG.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Hans Heere
Archieffoto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)