Legmeervogels komt te laat op gang en verliest thuis van Abcoude

In het onderlinge duel in de tweede klasse B tussen Legmeervogels en Abcoude zijn de bezoekers als winnaar uit de bus gekomen. Mede dankzij een goede start en een Legmeervogels dat pas laat op gang kwam wonnen de gasten verdiend met 2-4. Legmeervogels mag naar beneden gaan kijken en Abcoude verstevigt zijn positie in de middenmoot.

Legmeervogls begon zwak aan de wedstrijd en werd de wil opgelegt door de bezoekers uit Abcoude. Slordige passing en het continu verliezen van de directe duels zorgde ervoor dat de thuisploeg niet aan voetballen toekwam. Abcoude speelde daarentegen sterk. Verzorgd voetbal en steekpasses op de snelle buitenspelers Gioney Capello en Michael Amoafo zorgde ervoor dat de eerste kansen van de wedstrijd voor Abcoude waren. Al binnen tien minuten was het raak nadat een vrije trap van Wessel Westerhof wordt ingekopt door Groen (1-0). Is Legmeervogels dan wakker geschut? Nee! De ploeg blijft ballen makkelijk inleveren en is alleen door wat geluk nog enkele malen in de counter gevaarlijk. Het lijkt zelfs op deze manier terug in de wedstrijd te komen nadat Lulinho Martins vertrekt na een blinde bal naar voren. Martins sprint richting het doel en legt af op Jordy de Groot die de bal achter Jeffrey Ijmker schiet. De goal wordt echter afgekeurd wegens buitenspel.

Een paar minuten later valt dan toch de tweede goal van de wedstrijd. Geheel volgens het spelbeeld is het Abcoude dat de voorsprong verder uitbreidt. Nadat de gehele verdediging van Legemeervogels onder de bal heen duikt kan Capello vrij aannemen in het zestienmetergebied en bal door de benen van keeper Joey van de Wal in het net plaatsen (0-2). Een paar minuten later is het bijna weer raak voor de bezoekers nadat Martijn Groen voorlangs kopt uit een voorzet van Amoafo. Legmeervogels mag uiteindelijk blij zijn dat het met maar twee doelpunten verschil mag gaan rusten.

De thuisploeg komt voor de tweede helft een stuk beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Wat in de eerste minuut al een grotekans opleverd voor Robin Oussoren die zijn schot geblokt ziet worden. Juist in deze sterke periode van Legmeervogels gooit Abcoude de wedstrijd op slot. Een vrije trap van Wessel Westerhof wordt hard binnen gekopt door Daryl Gerritsen en die laat  van de Wal kansloos, waardoor Abcoude opeens op een wel heel comfortabele voorsprong staat.

De achtervolgers weigeren echter op te geven en knokken voor elke meter, wat resulteert in een goal van Oussoren nadat de rechtsback van Abcoude bal niet goed verwerkt en panklaar legt. En aan het eind van wedstrijd wordt het dan toch nog spannend. Nadat de Groot in de 82e minuut een voorzet vanaf links geeft, kopt Yorick van der Deijl vol op de lat. In de scrimmage die daarna volgt op de hand van een Abcoude speler belandt. Uit de penalty die daarop volgt scoort de Groot en wordt het nog spannend in de laatste minuten. Legmeervogels zet vol druk om in ieder geval nog een punt te pakken en Abcoude houdt tegen. En slaat vervolgens toe uit de counter. Amoafo vertrekt en geeft de bal strak voor vanaf rechts en waar de bal in eerste instantie nog wordt gemist door Westerhof, is het Martijn Groen die het laatste zetje geeft (2-4).

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.